ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δήμος Ζίτσας: Με σύμμαχο τον Γ. Στέφο

Εικόνα του άρθρου Δήμος Ζίτσας: Με σύμμαχο τον Γ. Στέφο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/03/2018, 15:03
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Δίκαιη» χαρακτηρίζει ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος την αντίδραση του Δήμου Ζίτσας (κι άλλων φορέων) στην εγκατάσταση και λειτουργία πέντε μονάδων παραγωγής βιοαερίου, συνολικής δυναμικότητας 10 MW, εντός της Βιομηχανικής Περιοχής. Η τοποθέτηση αυτή του κ. Στέφου έρχεται λίγες μέρες μετά αφότου η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας έδωσε το πράσινο φως στην περιβαλλοντική αδειοδότηση των μονάδων βιοαερίου, την οποία προσπάθησαν να αποτρέψουν πολλοί φορείς ζητώντας την παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Σωκράτη Φάμελλου.  

Ο γιαννιώτης βουλευτής διαβεβαίωσε πάντως τον δήμαρχο Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκο, με τον οποίο είχε συνάντηση, ότι θα στηρίξει «προσωπικά τις ενέργειες της δημοτικής αρχής», όπως αναφέρει, κατά τη διαδικασία άσκησης ενδίκων μέσων κατά της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Ο κ. Πλιάκος βρήκε στο πρόσωπο του βουλευτή έναν σύμμαχο για την κατασκευή μονάδας βιολογικού καθαρισμού στον Δήμο Ζίτσας. Ο δήμαρχος έχει υποστηρίξει ουκ ολίγες φορές ότι απαιτείται δεύτερος βιολογικός καθαρισμός στο λεκανοπέδιο (πέραν της ΔΕΥΑΙ, η οποία επιδιώκει την επέκταση της υπάρχουσας μονάδας). Ο κ. Στέφος δεσμεύτηκε πως θα αναλάβει πρωτοβουλία και θα παρέμβει στον αρμόδιο υπουργό Αλέξη Χαρίτση για τη χρηματοδότηση της σχετικής μελέτης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back