Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δήμος Ζίτσας κατά ΕΡΤ λόγω… Ρήγα Φεραίου

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/06/2018, 19:29
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την ΕΡΤ επιπλήττει ο δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος για το γεγονός ότι δεν κάλυψε τις εκδηλώσεις που ήταν αφιερωμένες στον Ρήγα Φεραίο και στους συναγωνιστές του και τις οποίες χαρακτηρίζει «ιστορικής σημασίας και διεθνούς χαρακτήρα». Σε επιστολή του προς τον διευθύνοντα σύμβουλο και τον γενικό διευθυντή της ΕΡΤ, ο κ. Πλιάκος αναφέρει ότι «η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση με τις επιλογές της δεν επιτελεί τον ρόλο της, στις περισσότερες των περιπτώσεων, για θέμα που αφορούν ειδικά την περιφέρεια».

Για τον δήμαρχο Ζίτσας, η κάλυψη του συγκεκριμένου γεγονότος έπρεπε να αποτελεί αρμοδιότητα. Μάλιστα, αμφισβητεί τον τρόπο με τον οποίο οι υπεύθυνοι των ενημερωτικών εκπομπών και των δελτίων ειδήσεων προετοιμάζουν την ατζέντα των θεμάτων που καλύπτουν,  «εισβάλλοντας» κατά αυτόν τον τρόπο… στα χωράφια του δημοσιογραφικού επαγγέλματος και στην αξιολόγηση της ειδησεογραφίας. Και βέβαια σε τέτοιες περιπτώσεις, δεν λείπει το συνηθισμένο επιχείρημα «περί ενίσχυσης της ΕΡΤ με χιλιάδες ευρώ μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ».

Οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στον Ρήγα Φεραίο και στους συναγωνιστές του έγιναν στη Ζίτσα το περασμένο σαββατοκύριακο, παρουσία και επίσημων προσκεκλημένων μεταξύ των οποίων ο πρώην υπουργός και αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Σούρλας.

Η ανακοίνωση του Δήμου Ζίτσας με την καταγγελία κατά της ΕΡΤ συνοδεύεται από αναμνηστική φωτογραφία του δημάρχου με τους προσκεκλημένους.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back