Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δήμος Ζίτσας: Ένας μαθητικός διαγωνισμός για το περιβάλλον

Εικόνα του άρθρου Δήμος Ζίτσας: Ένας μαθητικός διαγωνισμός για το περιβάλλον
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/06/2021, 01:39
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Εκπαιδευτικά και περιβαλλοντικά παιχνίδια απονεμήθηκαν στους μαθητές και τα σχολεία του Δήμου Ζίτσας που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό πρωτότυπης «φιλοξενίας» φυτών σε αντικείμενα παλιά ή ανακυκλώσιμα.

Ο διαγωνισμός, που διοργάνωσε ο Δήμος στο πλαίσιο του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος, έγινε μέσω facebook με τη συμμετοχή τεσσάρων  Δημοτικών Σχολείων και τεσσάρων Νηπιαγωγείων. Οι συμμετοχές ήταν ατομικές και ομαδικές για το λόγο αυτό τα βραβεία κάθε εκπαιδευτικής βαθμίδας διαχωρίστηκαν  σε δύο κατηγορίες (ατομική και ομαδική εργασία).

Συνολικά διαγωνίστηκαν 12 έργα μαθητών των Δημοτικών 1ου και 2ου Ελεούσας, Βουνοπλαγιάς και Ζίτσας καθώς και 24 έργα μαθητών των Νηπιαγωγείων 1ου και 2ου Ελεούσας, Μεταμόρφωσης και Βουνοπλαγιάς.

Όλες οι δημιουργίες των μικρών μαθητών αναρτήθηκαν στο facebook του Δήμου Ζίτσας και οι νικητές αναδείχθηκαν μετά από σχετική ψηφοφορία.

«Η συμμετοχή σας μάς εξέπληξε ευχάριστα και οφείλω να ομολογήσω πως  με τις δημιουργίες σας θα μας φέρνατε σε δύσκολη θέση αν έπρεπε εμείς να αποφασίσουμε για τους νικητές καθώς όλες  ήταν ευφάνταστες  με εξαιρετικό τελικό αποτέλεσμα», ανέφερε μεταξύ άλλων η αντιδήμαρχος Κατερίνα Μπαλάφα στη διάρκεια των τελετών απονομής των βραβείων στα σχολεία

Οι νικητές:

Νηπιαγωγεία

-Άγγελος Παππάς, 1ο Νηπιαγωγείο Ελεούσας. Παλιό σουρωτήρι! (ατομική εργασία)

-Νηπιαγωγείο Μεταμόρφωσης (ομαδική εργασία)

Δημοτικά Σχολεία

-Λέττα Γεωργία, (Γ' τάξη), Δημοτικό Σχολείο Βουνοπλαγιάς (ατομική εργασία)

-Δ1 2ου Δημοτικού Σχολείου Ελεούσας, Σύνθεση «Νοσταλγία» (Ομαδική εργασία)

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back