Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δήμος Πωγωνίου καλεί «Κιβωτό του Κόσμου»

Εικόνα του άρθρου Δήμος Πωγωνίου καλεί «Κιβωτό του Κόσμου»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/12/2022, 17:58
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

O Δήμος Πωγωνίου ζητάει συνάντηση με τη νέα διοίκηση της «Κιβωτού του Κόσμου», με επιστολή που έστειλε στην πρόεδρο Αλεξάνδρα Μαρτίνου, ο αντιδήμαρχος Στέλιος Κουκουλάρης. Μάλιστα, ο αντιδήμαρχος κοινοποίησε την επιστολή στον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Βουλής.

Ενώ είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να μη συνεχίσει τη λειτουργία της η δομή, υπό το βάρος των πολλών αποκαλύψεων και νομικών διαδικασιών εις βάρος της προηγούμενης διοίκησης, ο κ. Κουκουλάρης αναφέρει το εξής, μεταξύ άλλων: «Αντιλαμβανόμενοι όλοι την κρισιμότητα της συνέχισης της κατοίκησης των μεθόριων χωριών, την ενδυνάμωση του κοινωνικού ιστού στη μεθόριο και τις δυνατότητες που έχει η Μ.Κ.Ο.  της οποίας αναλάβατε τα ηνία, δηλώνουμε έτοιμοι ως αρωγοί και συμπαραστάτες και διαθέσιμοι να σχεδιάσουμε το μέλλον της σε νέα βάση, ξεπερνώντας τις αγκυλώσεις της έως σήμερα λειτουργίας της».

Επίσης, αφήνει αιχμή για το γεγονός ότι μέλη του διοικητικού συμβουλίου της «Κιβωτού» επισκέφθηκαν πρόσφατα την Πωγωνιανή και τη δομή, αλλά «δεν συναντηθήκαμε να συζητήσουμε από κοντά το μέλλον της λειτουργία της στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται».

Ανατρέχει σε διάφορες παρεμβάσεις του Δήμου Πωγωνίου για να παραμείνουν σε λειτουργία διάφορες εκπαιδευτικές δομές σε συνεργασία και με την «Κιβωτό»: «Είμαστε δίπλα από τη πρώτη στιγμή λειτουργίας της ικανοποιώντας κάθε αίτημα, καθώς για μας είναι ελπίδα ζωής η παρουσία των παιδιών, η λειτουργία των σχολείων και η ολοκλήρωση του σχεδίου για τη λειτουργία εξειδικευμένης γεωργικής σχολής για όσα παιδιά το επιθυμούν» αναφέρει ο αντιδήμαρχος Πωγωνίου.

Χαιρετίζει το άνοιγμα του δημοτικού ξανά φέτος, «μετά από αγώνα με την υποστήριξη του προέδρου της Βουλής, φίλου της περιοχής μας, και τοπικών φορέων» και συμπληρώνει ότι «καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να παρέχεται στα παιδιά που φιλοξενούνται στα δομές της Πωγωνιανής (όπως πληροφορηθήκατε λειτουργεί και Κέντρο Παιδικής Προστασίας, το οποίο υπάγεται στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, όπου φιλοξενούνται 18 παιδιά) κάθε υποστήριξη, ώστε η εκπαίδευση, η παιδεία και η παιδική ηλικία να είναι ωφέλιμα γι’ αυτά κι αξέχαστα, όπως για τους χιλιάδες απόφοιτους των σχολείων μας μεταξύ των οποίων σημαντικές προσωπικότητες, όπως του τ. Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια».

(photo: η πλατεία στην Πωγωνιανή)

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back