ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δήμος προς ιδιώτες: Καθαρίστε τα οικόπεδά σας

Εικόνα του άρθρου Δήμος προς ιδιώτες: Καθαρίστε τα οικόπεδά σας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/05/2022, 02:15
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Έκκληση προς όλους τους πολίτες ώστε να προβούν άμεσα στον καθαρισμό οικοπέδων κι άλλων ιδιωτικών εκτάσεων για την αποτροπή ενδεχόμενης πυρκαγιάς απηύθυναν σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Βασίλης Βλέτσας και η αντιπύραρχος- προϊσταμένη του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής Ηπείρου Αναστασία Ράγιου.

Όπως αναφέρθηκε, ο Δήμος Ιωαννιτών θα υλοποιήσει άμεσα πέντε εργολαβίες για τον καθαρισμό δημοτικών χώρων και την κοπή χόρτων.

Όσον αφορά τα ιδιωτικά οικόπεδα, ο κ. Βλέτσας προειδοποίησε με πρόστιμα τους ιδιοκτήτες που δεν ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

 «Το Τμήμα Περιβάλλοντος του Δήμου Ιωαννιτών  έχει ήδη και έγκαιρα ενημερώσει τις τοπικές κοινότητες και έχει ήδη ζητήσει από την ΔΕΥΑΙ να συμβάλλει σε αυτήν την εκστρατεία ενημέρωσης. Έτσι από  σήμερα όσοι πληρώνουν ηλεκτρονικά τον λογαριασμό θα λαμβάνουν σχετικό ηλεκτρονικό μήνυμα. Τέλος έχουμε λάβει τα μέτρα μας σε περίπτωση που κάποιοι συμπολίτες δεν ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους ώστε να παρέμβει ο Δήμος, πράγμα όμως  που το απευχόμαστε γιατί προκύπτουν οικονομικά πρόστιμα για τους ιδιοκτήτες» υπογράμμισε ο κ. Βλέτσας.

Η κα Ράγιου ξεκαθάρισε: «Ένας τρόπος υπάρχει για να περιορίσουμε τον κίνδυνο πυρκαγιάς: Να μην ανάβουμε φωτιά για κανέναν λόγο στην διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου». Είπε πάντως ότι τα πρόστιμα που προβλέπονται, δεν αποτελούν λύση. «Προέχει να διαμορφώσουμε περιβαλλοντική και κοινωνική κουλτούρα» σημείωσε.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back