ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δήμος κατά των αλλαγών στις συντάξεις χηρείας

Εικόνα του άρθρου Δήμος κατά των αλλαγών στις συντάξεις χηρείας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/10/2017, 13:06
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο σύλλογος συζύγων θανόντων έκανε παρέμβαση στο χτεσινό δημοτικό συμβούλιο, ζητώντας τη στήριξη του σώματος στο αίτημά του για την επαναφορά των συντάξεων χηρείας στο προηγούμενο καθεστώς.

Πρακτικά, το καθεστώς έχει αλλάξει για τις συγκεκριμένες συντάξεις εφόσον το τραγικό γεγονός συνέβη από τις 13 Μαΐου του 2016 και μετά, με διαβαθμίσεις στη θεμελίωση δικαιώματος συνταξιοδότησης, αλλά και στις αλλαγές των ποσών κ.λπ. Οι συντάξεις χηρείας ήταν εξ αρχής στο στόχαστρο της τρόικας και η κυβέρνηση, με το νόμο Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό, ικανοποίησε σε μεγάλο βαθμό τις απαιτήσεις, όχι μόνο των δανειστών, αλλά και των εντόπιων πολέμιων των συγκεκριμένων παροχών.

Στο δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων πάντως, σύσσωμες οι παρατάξεις, έστω και με διαφορετικό πολιτικό σκεπτικό, δήλωσαν τη στήριξή τους στο αίτημα που μεταφέρθηκε από εκπρόσωπο του συλλόγου.  

Το βασικό αίτημα είναι να αρθεί το όριο ηλικίας που βάζει ο νόμος και να επιστρέψει η σύνταξη στο 70%. «Ζητάμε το αυτονόητο» τόνισε η εκπρόσωπος του συλλόγου, «δεν ζητάμε ελεημοσύνη. Σας υπενθυμίζω ότι πρόκειται για τις εισφορές των συζύγων μας, τις οποίες ζητάμε να μας δοθούν ως σύνταξη».

Ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας τόνισε ότι «το αίτημα είναι σαφέστατα δικαιότατο, ζούμε σε ένα περιβάλλον που κάποιες αποφάσεις υπέρ των αδύνατων κοινωνικά ομάδων θα έπρεπε να είναι αυτονόητες. Είμαστε υποχρεωμένοι να σταθούμε δίπλα στο σύλλογο και να καταθέσουμε ένα ψήφισμα με βάση τα αιτήματά που μας κατατέθηκαν σήμερα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back