ΕΚΛΟΓΕΣ

Δήμος Ιωαννιτών: Τι έκαναν οι παρατάξεις στα δημοτικά διαμερίσματα

Εικόνα του άρθρου Δήμος Ιωαννιτών: Τι έκαναν οι παρατάξεις στα δημοτικά διαμερίσματα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/10/2023, 17:11
ΕΚΛΟΓΕΣ - ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Οι εκλογές της Κυριακής 15/10 στα Γιάννενα, κρίθηκαν για 1.429 ψήφους, μια «καθαρή» διαφορά, ειδικά για τα δεδομένα του ενίοτε αμφίρροπου Δήμου Ιωαννιτών.

Ο Θωμάς Μπέγκας κέρδισε για δεύτερη φορά τα τελευταία χρόνια τις εκλογές, επικρατώντας ως φαβορί, όπως καθόρισε το αποτέλεσμα του α’ γύρου, την Ενότητα Πολιτών-Νέα Γιάννενα.

Η παράταξη του απερχόμενου δημάρχου Δημήτρη Παπαγεωργίου ωστόσο έκανε μια σημαντική προσπάθεια στον β’ γύρο.

Ανατολή-Νησί

Η παράταξη της απερχόμενης δημοτικής αρχής επικράτησε για 21 ψηφοδέλτια στη δημοτική ενότητα Ανατολής (εκεί που εκλέγεται ο αντιδήμαρχος Γιώργος Αρλέτος), ανατρέποντας το αποτέλεσμα του α’ γύρου. Στο Νησί επίσης, κέρδισε για 17  ψήφους ο Δημήτρης Παπαγεωργίου.

Πέραμα

Στο Πέραμα, δημοτική ενότητα που στις προηγούμενες εκλογές δεν είχε πάει καλά, η Ενότητα Πολιτών κράτησε, έστω βραχεία κεφαλή την πρωτοπορία που είχε από τον α’ γύρο. Το ενδιαφέρον εδώ είναι ότι έχασε 133 ψήφους, ενώ η παράταξη Παπαγεωργίου διπλασίασε τις δυνάμεις της, παίρνοντας 510 ψήφους επιπλέον. Στο Πέραμα, δεύτερη στον α’ γύρο ήταν η παράταξη Ιωάννινα_2023 της Τατιάνας Καλογιάννη και τέταρτος ο Παντελής Κολόκας κι η Όμορφη Πόλη. Μαζί, άθροιζαν 999 ψήφους.

Μπιζάνι  

Στη δημοτική ενότητα Μπιζανίου, όπου έγινε μια «μάχη χαρακωμάτων» και… καφενείων την τελευταία εβδομάδα, ο Θωμάς Μπέγκας κράτησε την πρωτοπορία, χάνοντας 122 ψήφους. Ο Δημήτρης Παπαγεωργίου έκανε ένα δεύτερο… Πέραμα, αυξάνοντας τη δύναμη της παράταξης κατά 481 ψήφους, σχεδόν στο διπλάσιο. Στον α’ γύρο, η παράταξη Παπαγωργίου ήταν τρίτη, πίσω από αυτή της Τατιάνας Καλογιάννη, η οποία είχε συγκεντρώσει 606 ψήφους.

Παμβώτιδα

Στην Παμβώτιδα τα πράγματα ήταν πιο καθαρά: Ο Θωμάς Μπέγκας κράτησε πρωτιά και δύναμη, χάνοντας μόλις 82 ψήφους. Ο Δημήτρης Παπαγεωργίου αύξησε τις δυνάμεις του σημαντικά, κατά 617 ψήφους, αλλά και πάλι η διαφορά ήταν πολύ μεγάλη.

Γιάννενα

Στην «παλιά πόλη», τη δημοτική ενότητα Ιωαννίνων, όπου παραδοσιακά η παράταξη της δημοτικής αρχής είχε σημαντικό κομμάτι των ψήφων της, η Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα κατέγραψε τη μεγαλύτερή της αύξηση: 1.625 ψήφοι, μια ένδειξη ότι τελικά οι ψηφοφόροι των παρατάξεων της κεντροδεξιάς (αλλά και της αριστεράς σε ένα πολύ μικρότερο βαθμό), δεν ακολούθησαν κομματικές γραμμές. Ο κ. Μπέγκας κέρδισε τις εκλογές μέσα στα Γιάννενα, παρότι ο αντίπαλός του κατέγραψε επίσης τη μεγαλύτερη αύξησή του: 2.165 ψήφοι…

Άκυρα, λευκά, αποχή

Τέλος, σημαντική ήταν η καταγραφή άκυρων-λευκών: συνολικά 4,36% σε όλο τον Δήμο. Επίσης, η αποχή ήταν μεγαλύτερη από κάθε άλλη εκλογική αναμέτρηση στα Γιάννενα, τα τελευταία χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΣΕ ΚΑΙ ..ΒΑΡΑ
ΜΕΤΑΞΥ ΣΤΡΑΒΩΝ ....... Ο ΜΟΝΟΦΘΑΛΜΟΣ .... ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ Ο ...ΝΕΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ... ΔΗΜΟΣΙΕς ΣΧΕΣΕΙΣ ... ΙΔΩΜΕΝ ... ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ... ΘΑ ΔΟΥΜΕ ???
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back