ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δήμος Ιωαννιτών-Τεχνικό Επιμελητήριο: Ένα μνημόνιο συνεργασίας

Εικόνα του άρθρου Δήμος Ιωαννιτών-Τεχνικό Επιμελητήριο: Ένα μνημόνιο συνεργασίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/09/2023, 01:40
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ιωαννιτών και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ηπείρου υπέγραψαν σήμερα ο δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου και ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιάννης Τσίγκρος.

Σκοπός του μνημονίου είναι η συνεργασία Δήμου και ΤΕΕ για την υλοποίηση των δράσεων του Κλιματικού Συμφώνου.

 «Η άμεση και πρωταρχική υποχρέωσή μας είναι η προετοιμασία και η υποβολή όλων των απαιτούμενων εγγράφων που θα καταστήσουν δυνατή την υπογραφή του Κλιματικού Συμφώνου. Αυτό το σημαντικό βήμα περιλαμβάνει ένα λεπτομερώς στοιχειοθετημένο σχέδιο δράσεων, συνοδευόμενο από ένα κοστολογημένο πρόγραμμα και ένα σαφές χρονοδιάγραμμα, το οποίο ορίζει τους δρόμους και τα μέσα για την επίτευξη της βιωσιμότητας και της κλιματικής ουδετερότητας του Δήμου μας έως το έτος 2030.

Το ΤΕΕ ως επίσημος συνεργάτης του Δήμου, συγκεντρώνοντας όλο το επιστημονικό δυναμικό της περιοχής μας, καθίσταται σήμερα επίσημα σύμπορευτής σε αυτή την προσπάθεια συνυπογράφοντας με τον Δήμο Ιωαννιτών το Κλιματικό Σύμφωνο» ανέφερε ο δήμαρχος.

Τόνισε ακόμη ότι η συνεργασία των φορέων της πόλης είναι πολύ σημαντική ώστε η προσπάθεια να είναι επιτυχής ως το 2030.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ-Τμήματος Ηπείρου κ. Τσίγκρος τόνισε: «Αποφασίσαμε να οριστούν ομάδες μηχανικών ανά γειτονιά για να συγκεντρωθούν στοιχεία. Οι γειτονιές προέκυψαν μέσα από διαβούλευση. Οι περιοχές που αποφασίστηκαν είναι το Κάστρο, η Καλούτσιανη από το Τζαμί ως την Πλατεία Σαπουντζάκη και η περιοχή από το Άλσος ως το Γηροκομείο. Στο επόμενο διάστημα και με την αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων η δράση θα επεκταθεί και σε άλλες γειτονιές των Ιωαννίνων».

Ο αντιδήμαρχος Έργων Γιώργος Αρλέτος από την πλευρά του τόνισε ότι το Κλιματικό Σύμφωνο έχει ήδη ολοκληρωθεί και μετά την έγκρισή του από το Δημοτικό Συμβούλιο θα υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back