ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δήμος Ιωαννιτών-Special Olympics, ένα σύμφωνο συνεργασίας

Εικόνα του άρθρου Δήμος Ιωαννιτών-Special Olympics, ένα σύμφωνο συνεργασίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/12/2021, 17:57
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τη συνεργασία του Δήμου Ιωαννιτών και του σωματείου Special Olympics Hellas επισημοποίησε η υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές για την υλοποίηση αναπτυξιακού προγράμματος.

Το απόγευμα της Τρίτης, στο Δημαρχείο Ιωαννίνων, ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, συνυπέγραψε με τον πρόεδρο των Special Olympics Hellas, πρέσβη ε.τ., κ. Διονύσιο Κοδέλλα, το εν λόγω σύμφωνο.

Τα Ιωάννινα έχουν επιλεγεί ως μία από 21 τις πόλεις-στόχους για την υλοποίηση του αναπτυξιακού προγράμματος με δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η ενέργεια αυτή σηματοδοτεί την έναρξη λειτουργίας Τοπικού Προγράμματος Special Olympics Hellas στα Ιωάννινα, με την υλοποίηση προπονητικών προγραμμάτων σε διάφορα αθλήματα και την παροχή ευκαιριών για συμμετοχή σε αγώνες και σε αθλητικές δράσεις τοπικής, πανελλήνιας και παγκόσμιας εμβέλειας, στα άτομα με νοητική αναπηρία που κατοικούν στην περιοχή.

«Εξάλλου, η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων προσβλέπει σε μια πόλη ανοιχτή, σε υποδομές και αθλητικές δραστηριότητες» τονίζεται.

Παράλληλα, θα δημιουργηθεί δίκτυο ενημέρωσης και ενδυνάμωσης των ατόμων με νοητική αναπηρία στην περιοχή.

Ο κ. Κοδέλλας και οι συνεργάτες που βρέθηκαν στα Ιωάννινα, δώρισαν στον δήμαρχο Ιωαννίνων και τον εντεταλμένο σύμβουλο αθλητισμού Νίκο Τσόλη συλλεκτικές μπλούζες εθελοντισμού.

Το αναπτυξιακό πρόγραμμα των Special Olympics Hellas έχει τριετή διάρκεια. Μέσω του προγράμματος αυτού, έχουν δημιουργηθεί ήδη προπονητικά προγράμματα στην Άρτα, στην Καλαμάτα, στην Κάλυμνο, στην Καστοριά, στην Κω, στη Λευκάδα, στη Σκιάθο, στη Σύρο και στα Τρίκαλα.

Αναμένονται λοιπόν λεπτομέρειες για την έναρξη των αθλητικών-προπονητικών προγραμμάτων και στα Ιωάννινα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back