Λυκ πίσω
ΗΠΕΙΡΟΣ

Δήμος Ηγουμενίτσας: Κατά των σχολικών συγχωνεύσεων

Εικόνα του άρθρου Δήμος Ηγουμενίτσας: Κατά των σχολικών συγχωνεύσεων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/10/2021, 01:15
ΗΠΕΙΡΟΣ

Tη διαφωνία του με τις συγχωνεύσεις τμημάτων σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης λόγω έλλειψης προσωπικού εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Δήμος Ηγουμενίτσας.

«Οι εν λόγω αλλαγές εγκυμονούν όχι μόνο εκπαιδευτικούς αλλά και υγειονομικούς κινδύνους, κυρίως όταν σε μια συγκυρία πανδημίας το ζητούμενο είναι η αποφυγή συνωστισμού σε κλειστούς χώρους και ιδιαίτερα όταν οι προβλέψεις της επιστημονικής κοινότητας αναφέρονται στην έξαρση νέων κρουσμάτων που αφορά σε μικρές ηλικίες» τονίζεται.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας επισημαίνει ακόμη ότι διαφωνεί σε καθετί που διαταράσσει την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και καλεί το υπουργείο Παιδείας να επανεξετάσει και να ανακαλέσει τις αποφάσεις του, λαμβάνοντας δε υπόψη ότι η πανδημία παραμένει σε εξέλιξη και μαζί της η ανάγκη μείωσης και όχι αύξησης των συνθηκών συνωστισμού.

«Πιστεύουμε πως η αντιμετώπιση της εκπαιδευτικής λειτουργίας οφείλει να σέβεται και να ενισχύει τον ρόλο του σχολείου, που δεν είναι άλλος από τη διαπαιδαγώγηση και καλλιέργεια των μαθητών υπό το πρίσμα των καλύτερων δυνατών συνθηκών» καταλήγει ο Δήμος.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back