ΗΠΕΙΡΟΣ

Δήμος Αρταίων: περισσότερα rapid tests

Εικόνα του άρθρου Δήμος Αρταίων: περισσότερα rapid tests
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/02/2021, 19:13
ΗΠΕΙΡΟΣ

Με τα κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας να ανεβαίνουν, ο Δήμος Αρταίων προχώρησε σε έκτακτη σύσκεψη στο Δημαρχείο για την αντιμετώπιση της διασποράς της πανδημίας.

Στη σύσκεψη, που έγινε με πρωτοβουλία του δημάρχου Χρήστου Τσιρογιάννη, συμμετείχαν ο  αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Πανέτας, ο πρόεδρος του Κέντρου Διαχείρισης Κορονοϊού και γενικός γραμματέας του Δήμου Κώστας Ζέρβας, ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Γιώργος Τζελέπης και ο προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Κώστας Σταμάτης. «H σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με σκοπό να εξεταστεί και να αποτυπωθεί κάθε πιθανή παρέμβαση, η οποία θα τρέχει ανά πάσα στιγμή, με στόχο τον περιορισμό του επιδημιολογικού φορτίου» τονίζεται.

Ο Δήμος Αρταίων αποφάσισε λοιπόν τα εξής:

-Περισσότερα rapid tests σε διάφορα σημεία του Δήμου, σε Δημοτικές Ενότητες, σε εργάτες γης, στην εκπαίδευση και σε δημόσιες υπηρεσίες από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ

-Διάθεση νοσηλευτριών του Δήμου στον ΕΟΔΥ για δημιουργία περισσοτέρων κλιμακίων για διενέργεια rapid test

-Ενίσχυση των ατόμων  που διενεργούν την ιχνηλάτηση και διάθεση προσωπικού του Δήμου 

-Εντατικοποίηση των ελέγχων στους δημόσιους χώρους από την Δημοτική Αστυνομία 

-Ενίσχυση της Δημοτικής Αστυνομίας με προσωπικό 

Παράλληλα, ο Δήμος συμμετέχει και στην προσπάθεια των τυχαίων δωρεάν τεστ που διενεργούνται με ευθύνη του ΕΟΔΥ (μέσω του testing.gov.gr), ενώ κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιεί καθημερινά, από τις 12 έως τις 3 το απόγευμα, εκτός σαββατοκύριακου, δωρεάν rapid tests σε όλους τους δημότες έξω από το Δημαρχείο της Άρτας και όχι στο παλιό Νοσοκομείο.

«Μέχρι τώρα έχουμε καταφέρει να κρατήσουμε τον αριθμό των κρουσμάτων σε χαμηλά επίπεδα. Όμως, ο συνδυασμός της έκρηξης των κρουσμάτων σε όλη την χώρα  συν ότι υπάρχει -όπως φαίνεται- κάποιο αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο και στην περιοχή μας, οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι για να διαφυλάξουμε την καλή εικόνα που ίσχυε μέχρι πρόσφατα. Από την πλευρά μας, κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διευκολύνουμε και να συνδράμουμε τον ΕΟΔΥ.  Και, παράλληλα, εφαρμόζουμε μέτρα ώστε μαζί με τους πολίτες να θέσουμε για άλλη μια φορά ισχυρά αναχώματα στη διασπορά. Είναι στο χέρι όλων μας, να το καταφέρουμε και τώρα», δήλωσε ο κ. Τσιρογιάννης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back