ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημοπρατείται η ποδηλατική Ιόνια Διαδρομή

Εικόνα του άρθρου Δημοπρατείται η ποδηλατική Ιόνια Διαδρομή
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/12/2022, 12:46
ΗΠΕΙΡΟΣ

Στη δημοπράτηση του έργου της ποδηλατικής Ιόνιας Διαδρομής αποφάσισε να προχωρήσει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.

Το έργο, με προϋπολογισμό 3,7 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης της Ε.Ε. Η περιφερειακή αρχή Ηπείρου, σε ανακοίνωσή της, κάνει λόγο για μια «αναπτυξιακή υποδομή».

Ο ποδηλατόδρομος, συνολικού μήκους 58 χλμ., θα ξεκινά από δύο σημεία της Πρέβεζας (κάστρο Παντοκράτορα και οδό Λασκαράτου) τα οποία συμβάλλουν. Στη συνέχεια, θα ακολουθεί διαδρομή δίπλα ή κοντά στη θάλασσα και θα καταλήγει στη διασταύρωση της εθνικής οδού προς Αμμουδιά.

Θα οδεύει είτε επί υφιστάμενων οδών είτε σε διανοιγμένες οδούς, όπου κρίνεται απαραίτητο, και θα περιλαμβάνει εκσκαφές, επιχωματώσεις, κατασκευή  οδοστρωσίας, τεχνικών έργων και ασφαλτόστρωσης.

Το έργο έχει προθεσμία ολοκλήρωσης 18 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε να δημοπρατήσει παράλληλα και ένα υποέργο προϋπολογισμού 266.000 ευρώ με τίτλο «Λύσεις καινοτομίας κύριας διαδρομής ποδηλατόδρομου Π.Ε. Πρέβεζας (Ιόνια Διαδρομή)». Το υποέργο αυτό αφορά την προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία «έξυπνων» συστημάτων («έξυπνα» παγκάκια σε πέντε σημεία, πέντε infokiosks, διαδικτυακή πύλη με διάφορες πληροφορίες για τον ποδηλατόδρομο).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back