Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δήμαρχος Ιωαννίνων: «Εμβολιαστείτε»

Εικόνα του άρθρου Δήμαρχος Ιωαννίνων: «Εμβολιαστείτε»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/10/2021, 17:39
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο δήμαρχος ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ έκανε άλλη μια δημόσια παραίνεση στους πολίτες να εμβολιαστούν, ώστε «να θωρακιστεί η περιοχή έναντι της πανδημίας».

Η δήλωση έγινε στο περιθώριο των εγκαινίων του ΚΕΘΕΑ στα Καρδαμίτσια (το παρών έδωσε και ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Δημήτρης Πάνου).

Τα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης είναι χαμηλά πανελλαδικά, οι στόχοι που έχει θέσει η κυβέρνηση κατά καιρούς έχουν χαθεί και αρκετές περιοχές μπαίνουν ξανά σε καθεστώς περιορισμών.

Ο κ. Ελισάφ ανέφερε ότι καταγράφονται μεν αρκετά κρούσματα κάθε μέρα, αλλά και ότι η περιοχή είναι σε μια σταθερή κατάσταση. Εξέφρασε την ανησυχία του ωστόσο γιατί ακόμα «δεν έχουμε εισέλθει στον χειμώνα και στους κλειστούς χώρους που δυνητικά μπορεί να φέρουν αύξηση».

Στα θετικά, είπε ότι «η κατάσταση στα σχολεία εξελίσσεται ομαλά» και ότι λειτουργεί κανονικά το πανεπιστήμιο. «Υπάρχει πολύ μεγάλος αριθμός εμβολιασμένων και στην πανεπιστημιακή κοινότητα και στους φοιτητές μας και ελπίζουμε ότι η χρονιά θα εξελιχθεί ομαλά», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στον εμβολιασμό είπε ότι τα ποσοστά είναι χαμηλά ενώ η καθημερινή προσέλευση για την πρώτη δόση είναι απελπιστικά μικρή.

«Αν θέλουμε να επανέλθουμε στην ομαλότητα και να κερδίσουμε τη ζωή μας, το μοναδικό όπλο είναι ο εμβολιασμός. Πρέπει να θωρακιστούμε και να διατηρήσουμε ένα υγειονομικό πλεονέκτημα ώστε να διασφαλίσουμε την ανάκαμψη της πόλης» κατέληξε ο κ. Ελισάφ.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back