Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δημαρχείο: Πυρά με πολλούς αποδέκτες

Εικόνα του άρθρου Δημαρχείο: Πυρά με πολλούς αποδέκτες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/01/2018, 17:31
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η δεύτερη φορά, αλλά η πολλοστή. Για μια ακόμη φορά,  λοιπόν, έγινε βανδαλισμός του γλυπτού του Πάρι Πρέκα στην πρόσοψη του κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδας, με τη δημοτική αρχή να καταδικάζει την ενέργεια αυτή αλλά και παράλληλα να ζητά τη σύμπραξη των αρμόδιων φορέων για να σταματήσει η επανάληψη του φαινομένου αυτού.

«Βανδαλίστηκε προκλητικά μπροστά στα μάτια μας από τους ίδιους ανθρώπους οι οποίοι για τρίτη φορά έγραψαν το ίδιο σύνθημα για να μας χλευάσουν. Οι χούλιγκανς των ποδοσφαιρικών ομάδων με την ίδια μέθοδο κάνουν πάρτι σε όλο το Δήμο» τονίζεται σε ανακοίνωση.

Τα πυρά του Δημαρχείου τα δέχονται όμως και άλλοι, όπως οι πολιτικοί και οι συνδικαλιστικοί φορείς οι οποίοι, όπως σημειώνεται, δεν καταγγέλλουν δημόσια ποτέ αυτές τις πράξεις «λες και ο αγώνας για την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς δεν είναι πολιτικός αγώνας», αλλά και το κράτος «που δεν υπάρχει πουθενά για να προστατέψει από τους βανδαλισμούς τα μνημεία τέχνης, το δημόσιο χώρο και τα δημόσια κτίρια, τους κόπους των ίδιων των πολιτών».

Η δημοτική αρχή ξεκαθαρίζει δε ότι «η καταστροφή είναι φασισμός, είναι θρησκευτικός φονταμενταλισμός. Οι πολιτικές μάχες δεν δίνονται μ' αυτόν τον τρόπο». Με την ανακοίνωσή της, τέλος, δηλώνει ότι είναι παρούσα σε οποιονδήποτε συντονισμό ενεργειών με τους αρμόδιους φορείς καλώντας τους παράλληλα να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν προκειμένου να σταματήσουν οι βανδαλισμοί.

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΣΟΦΙΑ ΣΤΡΑΤΟΥ
Συμφωνω με τις θεσεις της Δημοτικης Αρχης..Ο βανδαλισμος ειναι αυτοκαταστροφη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back