ΗΠΕΙΡΟΣ

Ένα σιντριβάνι-γλυπτό στην Άρτα

Εικόνα του άρθρου Ένα σιντριβάνι-γλυπτό στην Άρτα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/08/2023, 19:31
ΗΠΕΙΡΟΣ

Στην τοποθέτηση του γλυπτού του ηπειρώτη δημιουργού Θεόδωρου Παπαγιάννη σε σιντριβάνι, που βρίσκεται υπό κατασκευή, στο κέντρο της πόλης προχώρησε ο Δήμος Αρταίων.

Το γλυπτό αποτελεί μια σύνθεση με πέντε πουλιά. Το σιντριβάνι-γλυπτό αναμένεται να ολοκληρωθεί πλήρως το επόμενο διάστημα με την επένδυση λευκού μαρμάρου.

«Ανταποκρίθηκα με πολλή χαρά στο κάλεσμα του Χρήστου Τσιρογιάννη, να φιλοτεχνήσω το σιντριβάνι. Πρόκειται για ένα έργο που ξεχωρίζει ανάμεσα σ’ όλα όσα έχω κάνει, αφού είναι το μοναδικό που είναι τοποθετημένο μέσα στο σιντριβάνι» δήλωσε ο κ. Παπαγιάννης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης ανέφερε: «Το κέντρο της πόλης μας, αποκτά ένα ακόμη σημείο αναφοράς: το σιντριβάνι με το γλυπτό του σπουδαίου Ηπειρώτη Θόδωρου Παπαγιάννη. Και είναι μόνο η αρχή ανάμεσα στα έργα που θα κάνουμε για το Open Mall».

Η κατασκευή του σιντριβανιού πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου της ανάπλασης όλου του πεζοδρομημένου κέντρου της πόλης που υλοποιεί ο Δήμος Αρταίων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back