ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δημαρχείο: «Μία ακατανόητη υπουργική απόφαση»

Εικόνα του άρθρου Δημαρχείο: «Μία ακατανόητη υπουργική απόφαση»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/06/2018, 19:16
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Άδικη» και «ακατανόητη» χαρακτηρίζει η δημοτική αρχή Ιωαννίνων την απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Σταθάκη να ακυρώσει την απόφαση του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων του έργου του μεγάλου δακτυλίου της πόλης (κόμβος Βογιάνου-Πανηπειρωτικό Στάδιο).

Όπως αναφέρεται σε χτεσινό δημοσίευμα του «Τύπου Ιωαννίνων», η απόφαση του υπουργείου με υπογραφή του κ. Σταθάκη έρχεται να εμπλέξει στο έργο του δακτυλίου… την κατασκευασμένη αλλά χωρίς περιβαλλοντική αδειοδότηση Κενάν Μεσαρέ. Κι όλα αυτά μετά από προσφυγή πολιτών.

Η δημοτική αρχή, σε σημερινή της, λιτή ανακοίνωση, εκτιμά ότι η απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος «στερείται κάθε νόμιμου ερείσματος καθώς και παντελούς έλλειψης τεκμηρίωσης όσον αφορά τις περιβαλλοντικές προβλέψεις της μελέτης που εκπόνησε ο Δήμος». Μάλιστα η δημοτική αρχή, αναγνωρίζοντας τον κίνδυνο στον οποίο έχει περιέλθει πια το έργο, ξεκαθαρίζει ότι θα εξαντλήσει κάθε νόμιμο δικαίωμά της ενώ παράλληλα θα αναλάβει πρωτοβουλίες σε πολιτικό επίπεδο για τη διασφάλιση υλοποίησης του δακτυλίου. Ενός έργου που είναι «προς όφελος χιλιάδων συμπολιτών μας, σε αντίθεση με όσους, ελάχιστους, αντιστρατεύονται το δημόσιο συμφέρον» όπως σημειώνει χαρακτηριστικά.

Αναμφίβολα, το όλο θέμα αναμένεται να απασχολήσει το δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων στην αυριανή του συνεδρίαση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back