ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δημαρχείο κατά Μπέγκα και Καλογιάννη

Εικόνα του άρθρου Δημαρχείο κατά Μπέγκα και Καλογιάννη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/05/2020, 17:11
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι της ανακοίνωσης της παράταξης «Ενότητα Πολιτών» του Θωμά Μπέγκα για το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του οδοφωτισμού, και η δημοτική αρχή Ιωαννίνων έρχεται να απαντήσει τόσο στον κ. Μπέγκα όσο και στην Τατιάνα Καλογιάννη, η παράταξη της οποίας έβγαλε ανακοίνωση χτες.

Επί της ουσίας, η δημοτική αρχή Ιωαννίνων δεν απαντά. Και η ουσία ότι υπάρχει ένα σχέδιο προγραμματικής σύμβασης το οποίο καλείται να υπογράψει ο Δήμος, χωρίς να υπάρχει ολοκληρωμένη μελέτη και χωρίς να υπάρχουν απαντήσεις τόσο για τον αριθμό των φωτιστικών σωμάτων όσο και για τον προϋπολογισμό.

Καταρχάς, η δημοτική αρχή επαναλαμβάνει ότι «πιστεύει στη συνεννόηση και στη συνεργασία» και ότι είναι «υπέρ της διαφάνειας και της συνέπειας». Επισημαίνει ότι η ίδια έδωσε στοιχεία και χρόνο για να μελετήσουν οι παρατάξεις ό,τι απαιτείται. «Κάτι που δεν εκτιμήθηκε και θεωρήθηκε ως αδυναμία» τονίζει.

Τα πυρά της δέχεται πρώτα η παράταξη «Ιωάννινα_2023» και η επικεφαλής Τατιάνα Καλογιάννη, την οποία κατηγορεί ότι οδηγείται «από ολίσθημα σε ολίσθημα» όπως και ότι έχει στο μυαλό της μόνο τις εκλογές του 2023 (η συνήθης κριτική εκ  μέρους της δημοτικής αρχής όσον αφορά την παράταξη της κ. Καλογιάννη). Ρωτά δε με νόημα την κ. Καλογιάννη αν έχει χάσει την εμπιστοσύνη της στην Περιφέρεια Ηπείρου και από πότε, αν έχει λησμονήσει τις επιστολές της με την ιδιότητα της αντιπεριφερειάρχη προς τους Δήμους, αν την ενδιαφέρει να γίνει το έργο αντικατάστασης του οδοφωτισμού. Η παράταξη της κ. Καλογιάννη έχει εκφραστεί πάντως υπέρ του έργου, καταθέτοντας όμως τις ενστάσεις της για τις ελλείψεις μελετών.

Στην «Ενότητα Πολιτών» απαντά ότι κάνει λάθος που προεξοφλεί ότι δεν θα γίνει καμία συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο. «Εκτίθεται. Θα γίνει συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Και εκεί θα είναι όλα στο φως» τονίζει. «Η εποχή των ‘λευκών επιταγών’ έχει παρέλθει» υπογραμμίζει, χωρίς να ξεκαθαρίζει όμως αν η συζήτηση στο συμβούλιο θα προηγηθεί της έγκρισης της προγραμματικής σύμβασης. Σε αυτό το σημείο περί «λευκών επιταγών», επιτίθεται για άλλη μια φορά στον κ. Μπέγκα, αναφέροντας ότι με την υπογραφή του «εκχωρούσε στην Περιφέρεια όλες τις αρμοδιότητες για τη διαχείριση των απορριμμάτων». Κατηγορεί τέλος την παράταξη ότι «δεν θέλει να συναινέσει σε κανένα μεγάλο έργο που θα αλλάξει την εικόνα των Ιωαννίνων».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back