Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Ιωάννινα_2023»: «Προχειρότητα και ερασιτεχνισμός»

Εικόνα του άρθρου «Ιωάννινα_2023»: «Προχειρότητα και ερασιτεχνισμός»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/05/2020, 22:22
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Για «προχειρότητα» και «ερασιτεχνισμό» καταγγέλλει τη δημοτική αρχή Ιωαννίνων η παράταξη της Τατιάνας Καλογιάννη «Ιωάννινα_2023» με αφορμή τον τρόπο που χειρίζεται το έργο του ενεργειακού οδοφωτισμού (διαβάστε εδώ).

Η παρέμβαση της παράταξης γίνεται με αφορμή τη σημερινή διακοπή της συνεδρίασης της οικονομικής επιτροπής (τηλεδιάσκεψη) με θέμα την έγκριση προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Ιωαννιτών και Περιφέρειας Ηπείρου για την ωρίμανση και δημοπράτηση του εν λόγω έργου.

Καταρχάς, η παράταξη, διά του εκπροσώπου της, δημοτικού συμβούλου Βασίλη Κοσμά, ζήτησε το θέμα να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο όπως και να κατατεθούν όλα τα απαιτούμενα προ της υπογραφής της προγραμματικής σύμβασης. Σημειωτέον ότι τα «Ιωάννινα_2023» είχαν συναινέσει στη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα για την υλοποίηση του έργου κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τον Οκτώβριο του 2019

Ωστόσο, η παράταξη διαπιστώνει πολλές ελλείψεις στον φάκελο που έχει ετοιμάσει η δημοτική αρχή. Ελλείψεις που έχουν και μια πιο βαρύνουσα σημασία, δεδομένου ότι η κ. Καλογιάννη ως αντιπεριφερειάρχης Ιωαννίνων ήταν αυτή που είχε ετοιμάσει τον μηχανισμό ELENA μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και είχε ετοιμάσει τις παρεμβάσεις (μερικές από τις οποίες στην πορεία άλλαξαν). Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή της, λείπουν αρκετές μελέτες από τον φάκελο και η όλη υπόθεση εκθέτει τη δημοτική αρχή. Μάλιστα υποστηρίζει ότι η διακοπή της συνεδρίασης έγινε γιατί η δημοτική αρχή αντιλήφθηκε «το επιπόλαιο του εγχειρήματος».

Επιπλέον, η παράταξη εκφράζει την αντίρρησή της «με την εκχώρηση κάθε αρμοδιότητας στην Περιφέρεια Ηπείρου μέχρι και τη δημοπράτηση του έργου, θέτοντας τον Δήμο Ιωαννιτών αμέτοχο, ενώ, στο τέλος απολογούμενοι στους δημότες θα είναι ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο» όπως και με την παράκαμψη όλων των υπηρεσιών του Δήμου στην επίβλεψη και έγκριση των διαδικασιών μέχρι την υπογραφή της σύμβασης;

Τέλος, η παράταξη κατηγορεί τη δημοτική αρχή ότι «είναι ανακόλουθη τόσο με τις εισηγήσεις των αντιδημάρχων της όσο και με τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου».


* Φωτογραφία αρχείου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back