Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δημ. Δημητρίου: «Το Επιμελητήριο δεν λειτουργεί με όρους εκλογών»

Εικόνα του άρθρου Δημ. Δημητρίου: «Το Επιμελητήριο δεν λειτουργεί με όρους εκλογών»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/02/2023, 17:30
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την απάντησή του στον Γιάννη Μήτση δίνει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων και υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Δημητρίου.

Ο κ. Μήτσης ζήτησε την παραίτηση του κ. Δημητρίου λόγω της βουλευτικής υποψηφιότητάς του, επικαλούμενος και σχετική νομοθεσία.

Ο κ. Δημητρίου αναφέρει ότι ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου «εκλέγεται από τα μέλη της επιχειρηματικής κοινότητας και δεν διορίζεται από την εκάστοτε κυβέρνηση».

Όσο για την κριτική του κ. Μήτση για τις εκδηλώσεις, ο κ. Δημητρίου απαντά ότι το Επιμελητήριο Ιωαννίνων «δεν λειτουργεί με όρους εκλογών». «Ό,τι έχει αποφασιστεί να πραγματοποιηθεί, έχει τις εγκρίσεις της Διοικητικής Επιτροπής καθώς και του Δ.Σ του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, πολλές δε από αυτές που πρόκειται να πραγματοποιηθούν έχουν σχεδιαστεί ακόμη και από το 2020» τονίζεται.

Τέλος, αναφέρει με σαφείς αιχμές ότι το ανώτερο θεσμικό όργανο του Επιμελητηρίου είναι το Διοικητικό συμβούλιο  και όχι τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και ότι οι επικεφαλής είχαν την ευκαιρία να θέσουν το συγκεκριμένο ζήτημα στη συνεδρίαση της 30ης Ιανουαρίου «από την οποία προτίμησαν να απέχουν».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back