Oikonomou pisoi
ΚΟΣΜΟΣ

«Δήλωση νομιμοφροσύνης» από τον Τραμπ

Εικόνα του άρθρου «Δήλωση νομιμοφροσύνης» από τον Τραμπ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/01/2021, 10:57
ΚΟΣΜΟΣ

Αφού πρώτα παρακίνησε τους ακροδεξιούς οπαδούς του να εισβάλλουν στο Καπιτώλιο, με το επιχείρημα της εκλογικής νοθείας, ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, στο διάγγελμά του μέσω twitter (η πρώτη του ανάρτηση μετά τον αποκλεισμό που του επιβλήθηκε), καταδικάζει τα επεισόδια και εγγυάται ομαλή μετάβαση.

Δήλωσε ότι οι «διαδηλωτές που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο βεβήλωσαν το σπόρο της αμερικάνικης δημοκρατίας».


Μόλις χτες βέβαια, ο Τραμπ, απευθυνόμενος στους ίδιους ανθρώπους έλεγε ότι «είστε εξαιρετικοί, αλλά πρέπει να αποχωρήσετε». Υπενθυμίζεται ότι η εισβολή που είχε ως αποτέλεσμα 4 νεκρούς (αφού πρώτα η αστυνομία ουσιαστικά επέτρεψε στους διαδηλωτές να μπούνε στο Καπιτώλιο), ξεκίνησε μετά από συγκέντρωση οπαδών του Τραμπ σε κοντινό σημείο, με ομιλητή τον ίδιο.

Τώρα, μπροστά στο ενδεχόμενο της καθαίρεσης, ο Τραμπ εμφανίζεται νομιμόφρων και λέει ότι η μεταβίβαση της εξουσίας θα γίνει με ομαλό τρόπο.

Είπε μεταξύ άλλων ότι «στρέφω την προσοχή μου τώρα στο να εξασφαλίσω την ομαλή, εύτακτη και απροβλημάτιστη μεταβίβαση της εξουσίας», καθώς και ότι είναι «η στιγμή που αποτελείται επούλωση και συμφιλίωση».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ κάνει επαμφοτερίζουσες δηλώσεις και που αλλάζει άρδην τη στάση του μέσα σε λίγες ώρες.




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back