Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Δεύτερη ιδιωτικοποίηση σε δύο εβδομάδες»

Εικόνα του άρθρου «Δεύτερη ιδιωτικοποίηση σε δύο εβδομάδες»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/04/2020, 16:15
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο σύλλογος Εργαζόμενων στους ΟΤΑ Ιωαννίνων καταγγέλλει τη δημοτική αρχή ότι προχώρησε σε «νέα ιδιωτικοποίηση με τον παραπλανητικό τίτλο Αντικατάσταση – επέκταση Δημοτικού φωτισμού», αποφασίζοντας να δώσει σε εργολάβο την υπηρεσία της συντήρησης των λαμπτήρων του οδοφωτισμού.

Ο σύλλογος αναφέρει ότι ο Δήμος διαθέτει 3 ηλεκτρολόγους και 2 χειριστές του καλαθοφόρου μηχανήματος που δουλεύουν σε 24ωρη λειτουργία και ότι έχει εγκριθεί η αγορά νέου καλαθοφόρου και έχει διοριστεί και τέταρτος ηλεκτρολόγος που αναμένεται.

«Προτεραιότητα είναι, ήταν και απ’ ότι φαίνεται θα παραμείνει, η εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων. Τι κι αν τα πανάκριβα ανταποδοτικά ήταν ισοσκελισμένα στην αρχή του έτους, αλλά επιβαρύνθηκαν με 1,7εκατ. από τις οφειλές προς το ΦΟΣΔΑ; Τώρα θα επιβαρυνθούν εκ νέου με την εκχώρηση σε ιδιώτες ακόμα μιας υπηρεσίας» αναφέρει.

Καταγγέλλει επίσης τη δημοτική αρχή ότι «αποκαλυπτικό της εμμονής για εξυπηρέτηση των επιχειρηματιών, είναι το γεγονός ότι αντί να έρθει προς συζήτηση η έγκριση προσλήψεων για να καθαριστούν οι πεζόδρομοι του κέντρου, οι κοινόχρηστοι χώροι και οι δρόμοι εν μέσω πανδημίας, η δημοτική αρχή ιεράρχησε να κάνει τηλεδιάσκεψη για να φέρει την ιδιωτικοποίηση της συντήρησης του οδοφωτισμού». 

Αναφέρει επίσης ότι η δημοτική αρχή «συνεχίζει να εχθρεύεται» τους εργαζόμενους του Δήμου, «και σε απόλυτη στοίχιση με την κυβέρνηση της ΝΔ να δηλώνει δημόσια ότι όταν μια υπηρεσία γίνεται από το Δήμο, τότε οι πολίτες είναι όμηροι των συνδικαλιστών και του κάθε σωματείου».

Τέλος, καταγγέλλει ότι «η δημοτική αρχή με αφορμή την πανδημία, αξιοποιεί κάθε αντιδραστικό νομοθέτημα που δημιουργεί η κυβέρνηση για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back