Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η «ένταση» των καμένων λαμπτήρων

Εικόνα του άρθρου Η «ένταση» των καμένων λαμπτήρων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/04/2020, 02:05
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τη δημοπράτηση του έργου της συντήρησης υποδομών δικτύου δημοτικού φωτισμού, με προϋπολογισμό 80.000 ευρώ (με ΦΠΑ), ενέκρινε η οικονομική επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών η οποία συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Το έργο αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του δημοτικού συμβούλου Θωμά Γιωτίτσα από την παράταξη «Ενότητα Πολιτών» του Θωμά Μπέγκα, που κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι «βαπτίζει έργο την προμήθεια λαμπτήρων».

Σύμφωνα με την εισήγηση, από τα 64.500 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) τα 47.000 ευρώ αφορούν την προμήθεια λαμπτήρων. Και τα υπόλοιπα, εργασίες αντικατάστασης και το εργολαβικό όφελος, βάσει και της νομοθεσίας. Η «συντήρηση υποδομών δικτύου δημοτικού φωτισμού» θα έχει διάρκεια έναν χρόνο, με την όποια εταιρία προκύψει από τον διαγωνισμό, να αναλαμβάνει την αντικατάσταση των καμένων λαμπτήρων.

Ο κ. Γιωτίτσας ανέφερε ότι γνωρίζει πως υφίστανται αντιρρήσεις τόσο από την Τεχνική Υπηρεσία όσο και από την Οικονομική Υπηρεσία για το συγκεκριμένο έργο. Όταν δε, επέμεινε ότι πρόκειται «για προμήθεια ή για μικτή σύμβαση», ακολούθησε ένας έντονος διάλογος με τον κ. Αρλέτο, με τον τελευταίο να υποστηρίζει ότι «η καθημερινότητα δεν θα γίνει όμηρος συνδικαλισμού» και να επαναλαμβάνει ότι πρόκειται για έργο… Η παράταξη «Ενότητα Πολιτών» καταψήφισε το συγκεκριμένο θέμα.

Για το ίδιο θέμα, η παράταξη «Ιωάννινα_2023» ψήφισε υπέρ. Ωστόσο, σε ανακοίνωσή της, παραπέμπει σε ένα άλλο θέμα που συνδέεται άμεσα με τον ηλεκτροφωτισμό: την αναβάθμιση του οδοφωτισμού με LED σε όλο τον Δήμο Ιωαννιτών.

Η δημοτική αρχή του Μ. Ελισάφ έχει αποφασίσει να προχωρήσει το έργο με μόχλευση πόρων από τον ιδιωτικό τομέα είτε με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) είτε με Σύμβαση Ενεργειακής Απόδοσης (ΣΕΑ), ακυρώνοντας τον διαγωνισμό για το έργο με ιδίους πόρους του Δήμου ή με πόρους του ΕΣΠΑ.

Στην ανακοίνωσή της, η παράταξη της κ. Καλογιάννη υπενθυμίζει με νόημα δήλωση του δημάρχου στις 29.10.2019: «Τους επόμενους τρεις μήνες ωστόσο, αν προχωρήσει η αποψινή απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, θα αποδειχθεί αν η νέα δημοτική αρχή ξέρει να σχεδιάζει, να μελετά και να ωριμάζει έργα. Εδώ είμαστε και σε 3 μήνες θα δούμε ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο»… Μέχρι στιγμής, δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα για το τι μέλλει γενέσθαι με το έργο της αναβάθμισης των λαμπτήρων με LED.



*Η συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής μέσω τηλεδιάσκεψης ανέβηκε το απόγευμα στο youtube του Δήμου Ιωαννιτών. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται δημόσια η συνεδρίαση, από τότε που ξεκίνησαν οι τηλεδιασκέψεις

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back