ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δευτέρα πρωί: Νικητές και χαμένοι στον Δήμο Ιωαννιτών

Εικόνα του άρθρου Δευτέρα πρωί: Νικητές και χαμένοι στον Δήμο Ιωαννιτών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/10/2023, 11:38
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ενώ υπολείπονται μόλις 10 τμήματα για να ολοκληρωθεί η καταμέτρηση στον Δήμο Ιωαννιτών (8 στα Γιάννενα, 1 στην Ανατολή, 1 στην Παμβώτιδα) και η καταμέτρηση έχει σταματήσει για λίγες ώρες, όπως είναι απόλυτα λογικό, η κατάσταση στον Δήμο Ιωαννιτών έχει ως εξής:

Ο Θωμάς Μπέγκας έχει ένα αδιαμφισβήτητο προβάδισμα και θα ξεπεράσει τον απόλυτο αριθμό ψήφων που πήρε το 2019 και μια διαφορά σχεδόν 10% από τον δεύτερο, διευρυμένη σε σχέση με τα του 2019.

Δείτε εδώ τη μέχρι στιγμής σταυροδοσία

Ο Δημήτρης Παπαγεωργίου μπαίνει με ένα ικανό ποσοστό στον δεύτερο γύρο, με λίγο λιγότερες ψήφους από όσες είχε πάρει η παράταξη το 2019. Έχει να καλύψει όμως μια σημαντική ποσοστιαία διαφορά. Σημειώνεται ότι με την παράταξή του συνέπραξε σε αυτές τις εκλογές και η παράταξη Γιάννενα Τώρα που το 2019 είχε πάρει 3,53% και 1.655 ψήφους.

Η Τατιάνα Καλογιάννη έχασε σημαντικές δυνάμεις: συγκεντρώνει το 17,55% των ψήφων, έναντι του 19,90% του 2019.

Ο Νίκος Γκόντας κράτησε τις δυνάμεις του, με μια μικρή διαφαινόμενη μείωση. Παίρνει όμως σχεδόν το ίδιο ποσοστό με το 2019.

Πίσω τους έρχεται ο Παντελής Κολόκας με 5,60%, ποσοστό όχι άσχημο για πρωτοεμφανιζόμενη παράταξη, όχι όμως αυτό που θα ήθελε ο επικεφαλής της.

Η Λαϊκή Συσπείρωση και η Όλυ Τσουμάνη αυξάνουν τις δυνάμεις τους, σημαντικά, σε ποσοστό και απόλυτους αριθμούς.

Τέλος, ο Χρήστος Πατσούρας με την Αριστερή Παρέμβαση-ΑΜ δεν μπαίνουν στο δημοτικό συμβούλιο, ελέω του περιοριστικού ορίου που «κοινοβουλευτικοποιεί» την αυτοδιοίκηση. Συγκεντρώνει 2,08%, λιγότερο από το σύνολο που πήραν το 2019 οι παρατάξεις που σήμερα συνεργάζονται (ΑΡΠΙ-Μέτωπο Δράσης).

Η παράταξη που στήριξε το 2019, επίσημα τουλάχιστον, ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Πολίτες για την Ανατροπή, δεν κατέβηκε στις εκλογές και οι ψήφοι της διαχύθηκαν σε άλλες παρατάξεις, με υποψήφιους-ες που πήραν μέρος στις εκλογές. Έτσι και αλλιώς, η παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ (και) στα Γιάννενα περισσότερο σηματοδότησε ένα οριστικό τέλος εποχής για το κόμμα, παρά μια συγκροτημένη παρέμβαση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back