Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Δευτέρα: 1.388 νέα κρούσματα

Εικόνα του άρθρου Δευτέρα: 1.388 νέα κρούσματα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/11/2020, 20:14
ΕΛΛΑΔΑ

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε σήμερα 1388 κρούσματα της νόσου covid-19. 

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 93.006, εκ των οποίων το 53.3% άνδρες. 4.823 (5.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 23.998 (25.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 549 πολίτες. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 151 (27.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 81.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 482 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 84 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 1.714 θανάτους συνολικά στη χώρα. 678 (39.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 97.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Να σημειωθεί ότι η ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ «έπεσε» αυτή την ώρα που συνήθως ανακοινώνονται οι αριθμοί για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα καθημερινά. 

"Κάτι πήγε στραβά... Αντιμετωπίζουμε τεχνικές δυσκολίες. Σύντομα κοντά σας!" είναι το μήνυμα που διάβαζε όποιος επιχειρούσε να εισέλθει στον ιστότοπο. Η ιστοσελίδα του οργανισμού επανήλθε σε πλήρη λειτουργικότητα στις 7 το απόγευμα.


Ενδείξεις μείωσης

Κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας το μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Γκ. Μαγιορκίνης τόνισε ότι «υπάρχουν ενδείξεις μείωσης των ενεργών κρουσμάτων».

Όσον αφορά τα τεστ και τα διαγνωσμένα κρούσματα που προκύπτουν από αυτά, ο κ. Μαγιορκίνης σημείωσε ότι «φαίνεται ότι υπάρχει μείωση θετικότητας περίπου στο 50% σε σχέση με την προηγούμενη Δευτέρα».

«Η μείωση είναι ιδιαίτερα αισθητή στα μεγάλα αστικά κέντρα, την Αττική και την Θεσσαλονίκη, κάτι που υποδεικνύει ότι υπάρχει περιθώριο βελτίωσης στην προσήλωση στα μέτρα στην υπόλοιπη Ελλάδα» τόνισε ο καθηγητής.

«Το φορτίο παραμένει, ωστόσο, εξαιρετικά βαρύ στα βόρεια της χώρας με επίκεντρο την Θεσσαλονίκη» αλλά και σε αρκετές περιφέρειες της βορείου Ελλάδας καθώς και τη Θεσσαλία, είπε ο κ. Μαγιορκίνης.

«Σε κάθε περίπτωση οφείλουμε να τονίσουμε ότι η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά σοβαρή και η τήρηση των μέτρων είναι απαραίτητη για την έξοδο από το lockdown, όποτε γίνει αυτό» δήλωσε εμφατικά το μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back