Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΔΕΥΑΙ: Και πάλι στο επίκεντρο της προσοχής

Εικόνα του άρθρου ΔΕΥΑΙ: Και πάλι στο επίκεντρο της προσοχής
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/11/2017, 18:22
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια ακόμα πολιτική αντιπαράθεση της παράταξης «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» με επικεφαλής τον Νίκο Γκόντα και της δημοτικής αρχής του Θωμά Μπέγκα σημειώνεται. Με ανακοίνωσή της, η παράταξη της αντιπολίτευσης κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι δεν προβαίνει σε μειώσεις του τιμολογίου του νερού, το οποίο «παραμένει στα ύψη παρά τις υποσχέσεις της για μειώσεις». Η απάντηση της δημοτικής αρχής ήταν άμεση, θυμίζοντας ότι η δημοτική αρχή του Νίκου Γκόντα ήταν αυτή που εκτόξευσε τα δημοτικά τέλη και τα τέλη ύδρευσης ενώ παράλληλα επίβάρυνε τον Δήμο και τη ΔΕΥΑΙ με δάνεια.

«Στα χρόνια που ο καλλικρατικός Δήμος Ιωαννιτών διοικείται από τη δική μας δημοτική αρχή όχι μόνο δεν υπήρξε ούτε ένα λεπτό αύξηση στο κόστος ύδρευσης και στα δημοτικά τέλη, αλλά αντίθετα έγιναν μειώσεις» αναφέρει. Ωστόσο, βέβαια, το νερό στα Γιάννενα παραμένει ακριβό.

Αφορμή για τη νέα επίθεση της παράταξης της αντιπολίτευσης, στάθηκε η τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΙ, όπου αποφασίστηκε, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, μια αναμόρφωση του προϋπολογισμού για οφειλές τόκων 950.000 ευρώ από χρέη προς ΔΕΗ και Σύνδεσμο Ύδρευσης Λεκανοπεδίου. "Κι αυτό βαπτίστηκε από τον κ. Μπέγκα ως εξορθολογισμός και νοικοκύρεμα στα οικονομικά της ΔΕΥΑΙ, όταν είναι γνωστό ότι τα χρέη της επιχείρησης, μόνο προς τον ΣΥΔΛΙ, έχουν πολλαπλασιαστεί επί των ημερών τους και έχουν φτάσει στο δυσθεώρητο ποσό των 6.132.651 ευρώ». Η δημοτική αρχή, αφού κάνει λόγο για «παιχνίδια εντυπώσεων με αριθμούς και νούμερα», υπενθυμίζει ένα ντόμινο... οφειλών. Όπως υποστηρίζει, η παράταξη του κ. Γκόντα ξεχνά ότι «σήμερα όλοι οι οργανισμοί κοινής ωφελείας αντιμετωπίζουν προβλήματα εισπραξιμότητας καθώς οι πολίτες δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, ενώ παράλληλα οι οφειλές των νομικών προσώπων του Δημοσίου προς τη ΔΕΥΑΙ είναι ανάλογες ίσως και μεγαλύτερες από τα χρέη της επιχείρησης προς τη ΔΕΗ». Στην ουσία, η δημοτική αρχή υποστηρίζει ότι στη ΔΕΥΑΙ χρωστάνε περισσότερα χρήματα από όσα χρωστά η ΔΕΥΑΙ σε τρίτους.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3