ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Το δέντρο του μικρού μας κόσμου» στο Ιτς Καλέ

Εικόνα του άρθρου «Το δέντρο του μικρού μας κόσμου» στο Ιτς Καλέ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/01/2020, 21:48
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Το δέντρο του μικρού μας κόσμου», ένα παραμύθι που έχει γραφεί από τη μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Εργαστήριο Οικολογίας του Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών & Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Καλλιόπη Στάρα, θα παρουσιαστεί την Κυριακή 19 Ιανουαρίου, στις 19:00, στην αίθουσα «Δημήτριος Κωνστάντιος» του Βυζαντινού Μουσείου, στο Ιτς Καλέ.

Το παραμύθι το έχει εικονογραφήσει ο Πρόδρομος Μάνου και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αρτέον Εκδοτική με την υποστήριξη του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης.

Το βιβλίο θα προλογίσουν ο καθηγητής Κοινωνικής Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Βασίλης Νιτσιάκος και η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση Μαριάννα Νάστου.

Θα παρουσιαστούν επίσης ένα μουσικό δρώμενο και μια έκθεση ζωγραφικής, με έμπνευση από το παραμύθι. Το μουσικό δρώμενο θα το παρουσιάσει η α’ τάξη του 21ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων με υπεύθυνες εκπαιδευτικούς την Κωνσταντίνα Μπούλια, τη Χριστίνα Τσουμπέ, την Ειρήνη Ντούση και τη Μαρία Αλυμάρα. Στην έκθεση ζωγραφικής για τα αιωνόβια δέντρα θα συμμετέχουν με έργα τους οι μαθητές της α’ τάξης του 21ου και οι μαθητές της ε’ τάξης του 20ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων, με υπεύθυνη εκπαιδευτικό τη Μαριάννα Νάστου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back