Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Δεν υπάρχουν προεκλογικά έργα, υπάρχουν προεκλογικές υποσχέσεις»

Εικόνα του άρθρου «Δεν υπάρχουν προεκλογικά έργα, υπάρχουν προεκλογικές υποσχέσεις»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/05/2019, 20:27
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με δύο νέα έργα που ξεκίνησαν στο Κάτω Νεοχωρόπουλο, θέλησε η δημοτική αρχή να σηματοδοτήσει ένα νέο κύκλο παρεμβάσεων, συνολικού κόστους 15 εκατ. ευρώ.

Η «ιδιαιτερότητα» των έργων αυτών που έγιναν, γίνονται ή θα γίνουν σε περιοχές όπου επεκτάθηκε τις τελευταίες δεκαετίες το σχέδιο πόλης, χωρίς η επέκταση να συνοδευτεί με υποδομές, είναι ότι προέρχονται από εισφορές των πολιτών, οι οποίες «επιστρέφονται» στις γειτονιές.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Θανάση Μανταλόβα, ο Δήμος είσπραξε τα τελευταία τέσσερα χρόνια 2 εκατ. ευρώ από εισφορές.

«Σίγουρα αυτά τα χρήματα ήταν πολύ λίγα για να καλύψουμε ένα μέρος των τεράστιων αναγκών. Γι αυτό ως δημοτική αρχή κάναμε την πολιτική επιλογή να επιστρέψουμε πολλαπλάσια χρήματα μέσα από έργα για όλες αυτές τις περιοχές» τόνισε, αναφερόμενος σε Λασπότοπο, Βοτανικό, Βρυσούλα, Νέα Ζωή, Δροσιά-Πεντέλη, Καλλιθέα-Αγία Τριάδα, Σεισμόπληκτα, Κάτω Νεοχωρόπουλο, Κιάφα-Συρράκο, Καρδαμίτσια, Σταυράκι, Νεοχωρόπουλο, Κατσικά, λόφο Βελισσαρίου και Πεδινή.

Γι αυτό το λόγο, σε 4,5 χρόνια δημοπρατήθηκαν και υλοποιούνται 12 συνολικά εργολαβίες, με προϋπολογισμό 6,5 εκατ. ευρώ.

Τα δύο έργα που ξεκινάνε στο Κάτω Νεοχωρόπουλο, έχουν προϋπολογισμό 1,6 εκατ. ευρώ.

Παρόντες στην επίσκεψη ήταν ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, ο αντιδήμαρχος Έργων Γιάννης Λιόντος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ντίνα Μπακόλα και Γωγώ Γιώτη, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Νεοχωρόπουλου Αρσένης Κάτσενος καθώς και τοπικοί σύμβουλοι.

Ο κ. Μανταλόβας τόνισε ότι η δημοτική αρχή δεσμεύεται πως τα χρήματα θα «επιστραφούν πολλαπλάσια» στους πολίτες, με «ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που ήδη το έχουμε επεξεργαστεί και δεσμευόμαστε απέναντι σε χιλιάδες πολίτες ότι θα το υλοποιήσουμε τα επόμενα 4 χρόνια». Το πρόγραμμα αυτό έχει προϋπολογισμό 15 εκατ. ευρώ για τις περιοχές που προαναφέρθηκαν, χρήματα που προέρχονται από εισφορές των κατοίκων σε χρήμα, από ίδιους πόρους του Δήμου, από το ΕΣΠΑ, από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων αλλά και, αν χρειαστεί, από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Θα υλοποιηθεί σε αναλογία 60% για την πόλη και 40% για τα δημοτικά διαμερίσματα και, σύμφωνα με τον κ. Μανταλόβα, «θα θα κλείσει στο σύνολο του τις αναγκαίες υποδομές που έχουν χιλιάδες κάτοικοι σε αυτές τις περιοχές». Το πρόγραμμα αφορά απαλλοτριώσεις, διανοίξεις δρόμων, κατασκευή δικτύων για όμβρια, οδοστρωσία, πεζοδρόμια και ηλεκτροφωτισμό.

Τέλος, ο κ. Μανταλόβας τόνισε ότι «δεν υπάρχουν προεκλογικά έργα, υπάρχουν προεκλογικές υποσχέσεις. Τα έργα που αναφερόμαστε υλοποιούνται, έχουν διασφαλισμένους πόρους και εγκατεστημένες εργολαβίες. Κι αυτό που σίγουρα θα μείνει με αυτή τη Δημοτική Αρχή στη σημερινή  και στην επόμενη δημοτική θητεία, είναι έργα χρήσιμα για τους πολίτες».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back