Στη μάχη του «πριν-μετά» η Ενότητα Πολιτών

Εικόνα του άρθρου Στη μάχη του «πριν-μετά» η Ενότητα Πολιτών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/04/2019, 19:06

Σε γειτονιές της πόλης πιο απομακρυσμένες από το κέντρο, όπως τη Βρυσούλα, το Σταυράκι και το Νεοχωρόπουλο πήγε η Ενότητα Πολιτών και ο επικεφαλής της, Θωμάς Μπέγκας.

Κεντρική θέση στις συζητήσεις με τους πολίτες, είχαν έργα υποδομής που κάνει ο Δήμος στις συγκεκριμένες περιοχές, όπως η κατασκευή του άξονα της Αριστοτέλους στη Βρυσούλα, το δίκτυο δρόμων και αντιπλημμυρικών έργων σε Βοτανικό-Λασπότοπο, η κατασκευή της Πανεπιστημίου σε Σταυράκι-Νεοχωρόπουλο, η Παπαναστασίου που συνδέει τα Γιάννενα με Ανατολή-Κατσικά κ.α.

«Για όλους μας εδώ ήταν πραγματικά ο λασπότοπος, με σπίτια που πλημμύριζαν συχνά και χωρίς στοιχειώδης υποδομές. Σήμερα όχι μόνο ολόκληρη η περιοχή έχει «μαυρίσει» από την άσφαλτο αλλά εδώ έγινε ένα έργο πρότυπο, με καινούργια δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης και αντιπλημμυρικά έργα», είπε ο Θωμάς Μπέγκας απευθυνόμενος στους κατοίκους του Βοτανικού. Συμπλήρωσε ότι «ήρθαμε σε μια περιοχή όπου οι κάτοικοι εδώ και 30 χρόνια πληρώνουν εισφορά για το νέο σχέδιο κι όλα αυτά τα χρόνια δεν κουνήθηκε ούτε μια πέτρα. Ήρθαμε με ένα έργο 1,2 εκατ ευρώ να κλείσουμε ‘πληγές’ δεκαετιών».

Επίσης, ενημέρωσε για την κατασκευή δύο παιδικών χαρών στην περιοχή.

Στη Βρυσούλα, ο κ. Μπέγκας αναφέρθηκε στο έργο της Αριστοτέλους λέγοντας ότι «η πρώτη φάση του έργου προϋπολογισμού 450.000 ευρώ ολοκληρώθηκε και ξεκινάει άμεσα η δεύτερη φάση προϋπολογισμού 150.000 ευρώ που περιλαμβάνει εργασίες hλεκτροφωτισμού, πλακοστρώσεων κ.α.». Πρόσθεσε ότι σε εξέλιξη βρίσκεται και το έργο της οδού Παπαναστασίου, με υπογειοποίηση των δικτύων της ΔΕΗ. «Αμέσως μετά το Πάσχα ξεκινάει η ανακατασκευή της πλατείας στη Βρυσούλα» όπως είπε.

Δήμαρχος και υποψήφιοι συναντήθηκαν με κατοίκους σε Νεοχωρόπουλο και Σταυράκι. Εκεί, ο κ. Μπέγκας αναφέρθηκε διεξοδικά στο έργο της Πανεπιστημίου, του δρόμου πίσω από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο: «Ένα έργο πολύ σημαντικό που ξεκίνησε με 1.000.000 ευρώ από ίδιους πόρους του Δήμου και χρήματα που εξασφάλισε από το πρόγραμμα του υπουργείου υποδομών. Ένα έργο μεγάλου κόστους, το οποίο θα ολοκληρωθεί με μια νέα εργολαβία ύψους 500.000 ευρώ» είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ακόμα ότι σε Σταυράκι-Μάρμαρα-Νεοχωρόπουλο, έχουν ολοκληρωθεί ήδη σημαντικά οδικά έργα και άλλα βρίσκονται σε εξέλιξη. «Ολοκληρώθηκαν διανοίξεις και ασφαλτοστρώσεις σε άξονες που ήταν πριν στενοί χαλικόδρομοι, ενώ βελτιώθηκαν αθλητικές υποδομές και δημόσιοι χώροι. Τα έργα καθημερινότητας συνεχίζονται και στις τρεις αυτές περιοχές, καθώς είναι σε εξέλιξη δύο εργολαβίες που αφορούν βελτίωση υποδομών, με προϋπολογισμό συνολικά 1.100.000 ευρώ και οι δύο» κατέληξε.

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back