Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Δεν χωρούν εγωισμοί από κανέναν»

Εικόνα του άρθρου «Δεν χωρούν εγωισμοί από κανέναν»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/02/2017, 23:00
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Γέφυρα Πλάκας: Ένα μεγάλο ανοιχτό κεφάλαιο για το οποίο αναμένονται εξελίξεις όσον αφορά την υπογραφή της νέας προγραμματικής σύμβασης μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων για την εκτέλεση του έργου της αναστήλωσης.

Από τα όσα δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης στα Γιάννενα, είναι σαφές ότι υπάρχει η βούληση, εκ μέρους του υπουργείου τουλάχιστον, να αποφευχθεί η κλιμάκωση της έντασης με την Περιφέρεια Ηπείρου. Ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης εξέφρασε δημόσια προ ημερών την πρόθεσή του να μη συμμετάσχει στην προγραμματική σύμβαση λόγω του δεύτερου ρόλου που επιφυλάσσεται για την Περιφέρεια Ηπείρου και τους υπόλοιπους φορείς (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Τεχνικό Επιμελητήριο Ηπείρου κ.λπ.), με το υπουργείο Υποδομών να έχει τον πρώτο λόγο. Ωστόσο, ο κ. Σπίρτζης, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, μετέφερε ένα τελείως διαφορετικό κλίμα από τη συνάντησή του με τον περιφερειάρχη: «Διαπίστωσα ένα πολύ κλίμα» και πρόσθεσε ότι «σε τέτοιου είδους έργα δεν χωρούν εγωισμοί ή εκμετάλλευση επικοινωνιακού τύπου ούτε από το υπουργείο ούτε από το Μετσόβιο Πολυτεχνείο ή από οποιονδήποτε άλλον».

Λίγο νωρίτερα, πάντως, στην τοποθέτησή του, ο κ. Σπίρτζης άφησε αιχμές κατά όσων μέχρι τώρα ήταν υπεύθυνοι για την πορεία των προκαταρκτικών εργασιών. «Δεν έχουν δράσει με μεγάλη ταχύτητα. Ούτε μελέτες εφαρμογής έχουμε ούτε οριστικές μελέτες. Έχουμε μόνο μια προμελέτη από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο» τόνισε. Ξεκαθάρισε δε ότι το υπουργείο Υποδομών εμπλέκεται στην όλη υπόθεση όχι μόνο γιατί «κληθήκαμε να δώσουμε τα χρήματα, αλλά και για να δώσουμε την τεχνογνωσία μας», όπως και ότι «δεν αποκλείεται κανένας φορέας που θέλει να προσφέρει».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back