ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Δεν καθυστερήσαμε» για τους δασικούς χάρτες

Εικόνα του άρθρου «Δεν καθυστερήσαμε» για τους δασικούς χάρτες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/06/2017, 19:06
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο Δήμος Ζαγορίου αρνείται ότι υπάρχουν καθυστερήσεις στη διαδικασία αποτύπωσης  και υποβολής στο Κτηματολόγιο, των ορίων των οικισμών και οικιστικών πυκνώσεων στους αναρτημένους δασικούς χάρτες. Αφορμή για την απάντηση, αποτελεί το έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλου στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και ο Δήμος Ζαγορίου, μαζί με άλλους 4 στο νομό Ιωαννίνων και άλλους 50 στη χώρα, από τους οποίους ζητείται να επισπεύσουν τις διαδικασίες.

Ο Δήμος πάντως αναγνωρίζει ότι περιλαμβάνεται στο έγγραφο για τυπικούς λόγους, γιατί όπως τονίζει, «για να θεωρηθεί ολοκληρωμένη η διαδικασία κάθε Δήμος πρέπει να ζητήσει, εκτός της ανάρτησης που έκανε στο Κτηματολόγιο και απενεργοποίηση των κωδικών πρόσβασης που του δόθηκαν για είσοδο στο σύστημα για την αποτύπωση των ορίων οικισμών». Αυτό, σύμφωνα με τον Δήμο Ζαγορίου έγινε από τις 14 Ιουνίου.

Συνολικά στο Δήμο Ζαγορίου υπάρχουν 56 οικισμοί εκ των οποίων 16 νομίμως οριοθετημένοι με έκδοση ΦΕΚ στο παρελθόν, άλλοι 16 μη νομίμως οριοθετημένοι και 24 οικισμοί προ του 1923 και οικισμοί με προϋπόθεση οριοθέτησης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back