ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Δεν φεύγουμε από την εστία»

Εικόνα του άρθρου «Δεν φεύγουμε από την εστία»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/03/2020, 15:32
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι ένοικοι της φοιτητικής εστίας στη Δομπόλη, στέλνουν βιντεοσκοπημένο μήνυμα


Επίσης, ο σύλλογος των εστιακών των εστιών στη Δουρούτη, σε ανακοίνωσή του, τονίζει μεταξύ άλλων: «Παρά τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει, πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα για την εκπλήρωση όλων των αιτημάτων μας. Σε συντονισμό με τους υπόλοιπους Συλλόγους Εστιακών που κινούνται σε αντίστοιχη αγωνιστική κατεύθυνση, να διασφαλίσουμε ότι κανένας φοιτητής δεν θα πεταχτεί στον δρόμο, δεν θα υποσιτίζεται και δεν θα εκθέσει ούτε τον ίδιο, αλλά ούτε και κανέναν από το οικογενειακό του περιβάλλον στον κίνδυνο του κορονοϊού».

Ζητούν:

●      Να μην κλείσουν οι εστίες – Στέγαση για όσους φοιτητές έχουν ανάγκη και δεν μπορούν να μετακινηθούν στις πόλεις καταγωγής τους. Σε όλα τα δωμάτια (θέρμανση, ζεστό νερό, ύδρευση, ρεύμα). Υγειονομικά μέτρα προστασίας για τις εστίες. Δωρεάν μετακίνηση των φοιτητών προς τους τόπους κατοικίας τους σε κάθε άλλη περίπτωση.

●      Μαζικές, δημόσιες προσλήψεις εργαζομένων για την αντιμετώπιση της κατάστασης (π.χ. υγειονομικό προσωπικό).

●      Δωρεάν εξέταση όλων των εστιακών φοιτητών για το αν είναι φορείς του ιού COVID-19. Δωρεάν φροντίδα και υγειονομική περίθαλψη για όποιον έχει ανάγκη.

●      Δημόσια δωρεάν υγεία για όλους: Μαζικές και μόνιμες προσλήψεις στο χώρο της Υγείας για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες.

●      Λεφτά για τις κοινωνικές ανάγκες και την αντιμετώπιση της κατάστασης, όχι για ΝΑΤΟ, τράπεζες, καταστολή και εξοπλισμούς.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back