Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Και τεχνικός σύμβουλος για το πρώην κλειστό ξιφασκίας

Εικόνα του άρθρου Και τεχνικός σύμβουλος για το πρώην κλειστό ξιφασκίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/06/2022, 01:57
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η νέα εβδομάδα ξεκινάει ειδησεογραφικά με το πρώην κλειστό γήπεδο ξιφασκίας (και τις συνοδές εγκαταστάσεις).

Μετά την απόφαση του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη να χωροθετήσει την αθλητική υποδομή-εκθεσιακό χώρο, όπως έχει αναφέρει ο ίδιος, στην έκταση όπου λειτουργούσε κάποτε η Δημοτική Επιχείρηση Λίμνης Ιωαννίνων (Δ.Ε.Λ.Ι.), η Οικονομική Επιτροπή συνεδριάζει αύριο, Δευτέρα 20 Ιουνίου, για να αποφασίσει την «πρόσληψη» τεχνικού συμβούλου.

Ο τεχνικός σύμβουλος θα αναλάβει τη μελέτη τοποθέτησης της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στην περιοχή της πρώην Δ.Ε.Λ.Ι. «H μελέτη τοποθέτησης της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στην περιοχή της πρώην Δ.Ε.Λ.Ι. απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις και συντονισμό πολλών ειδικοτήτων ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα» αναφέρει στην εισήγησή της προς την Οικονομική Επιτροπή η υπηρεσία. Η δε πίστωση για την παροχή υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου ανέρχεται σε 74.400 ευρώ.

Και φυσικά η όλη διαδικασία, όπως συνηθίζει η περιφερειακή αρχή, πρόκειται να γίνει με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης (χωρίς προηγούμενη δημοσίευση), με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016, και όχι με συνοπτικό διαγωνισμό. Το περίφημο αυτό άρθρο «επιστρατεύεται» όποτε υπάρχει «κατεπείγουσα ανάγκη». Πώς αιτιολογείται η… κατεπείγουσα ανάγκη; «Προκειμένου να είμαστε συνεπείς και να ελαχιστοποιηθούν οι χρόνοι έκδοσης όλων των σχετικών αδειοδοτήσεων, ώστε η ένταξη στο χρηματοοικονομικό σχήμα υλοποίησης του έργου να είναι εφικτή, απαιτείται η παροχή υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου που θα αναλάβει άμεσα τη διεκπεραίωση των παραπάνω» αναφέρεται.

Θα έχει ενδιαφέρον να γίνει γνωστό ποιο είναι «το χρηματοοικονομικό σχήμα υλοποίησης του έργου», το οποίο μέχρι σήμερα δεν έχει ανακοινωθεί.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back