δεη πισω tc1
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Ρεσιτάλ ασυδοσίας» από την Περιφέρεια Ηπείρου

Εικόνα του άρθρου «Ρεσιτάλ ασυδοσίας» από την Περιφέρεια Ηπείρου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/06/2022, 13:03
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Για «ρεσιτάλ ασυδοσίας και κατασπατάλησης κρατικού χρήματος» κατηγορεί την Περιφέρεια Ηπείρου η περιφερειακή παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» με επικεφαλής τον Γιώργο Πρέντζα, με αφορμή την επικείμενη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής (σ.σ. συνεδριάζει αυτή την ώρα) για απευθείας ανάθεση υπηρεσίας τεχνικού συμβούλου για τη μελέτη τοποθέτησης του κλειστού της ξιφασκίας στην περιοχής της πρώην ΔΕΛΙ.

«Φυσικά δεν κάνουν οι υπηρεσίες τη μελέτη, ούτε καν κάνουν διαγωνισμό για να αναθέσουν τη μελέτη αλλά ‘προσλαμβάνουν’ τεχνικό σύμβουλο για να κάνει τη μελέτη. Και η πρόσληψη γίνεται με διαδικασία ‘χωρίς προηγούμενη δημοσιοποίηση’… Διαβάζοντας την αιτιολόγηση της εισήγησης αποκαλύπτεται ότι στην πράξη με τον όρο ‘πρόσληψη τεχνικού συμβούλου για την τοποθέτηση’ προσλαμβάνουν  το μελετητικό γραφείο που θα εκδώσει τις αδειοδοτήσεις ώστε να ενταχθεί το Κλειστό σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η παράταξη αναφέρει ότι « η Περιφέρεια Ηπείρου δαπανά πρώτα  -άγνωστο πόσα- εκατομμύρια για την αποσυναρμολόγηση και τη μεταφορά ενός σιδερένιου σκελετού που ‘λιάζεται’ στον Κατσικά και σκεβρώνει,  και μετά αναθέτει τις  μελέτες. Αποδεικνύεται ότι δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Περιφερειάρχης αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα οποιοδήποτε έγγραφο ή μελέτη για το Κλειστό της Ξιφασκίας, που έχει ζητήσει εδώ και μέρες η Λαϊκή Συσπείρωση».


* Φωτό αρχείου (Τύπος Ιωαννίνων)

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back