Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Αν δεν είναι αυτό κλοπή, τότε τι είναι;»

Εικόνα του άρθρου «Αν δεν είναι αυτό κλοπή, τότε τι είναι;»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/07/2020, 21:09
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μπορεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας να ισχυρίστηκε σήμερα ότι η κυβέρνηση θα καταβάλλει «πλήρως, σε όλους, εφάπαξ» τα ποσά που επιδίκασε το ΣτΕ στους συνταξιούχους, εκείνοι όμως δεν πείθονται.

Με το δίκιο τους, καθώς η κυβέρνηση πρακτικά εξαιρεί κυρίως χαμηλοσυνταξιούχους από τη ρύθμιση.

Το σωματείο των Ιωαννίνων καταγγέλλει την κυβέρνηση γιατί «πετσόκοψε κατά 77% ακόμα και αυτά τα κουτσουρεμένα αναδρομικά που επιδίκασε το ΣτΕ για τις τεράστιες περικοπές στις συντάξεις μας. Από 3,9 δις. θα δώσει μόνο 900 εκατ. ευρώ, που αφορά μόνο τις κύριες συντάξεις εξαιρώντας τα δώρα και τις επικουρικές».

Καταγγέλλει επίσης την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «εμφανίζεται τώρα σαν υπερασπιστής των απόμαχων της δουλειάς, τις συντάξεις των οποίων πετσόκοψε δραματικά με το νόμο Κατρούγκαλου».

Το σωματείο εξηγεί ότι το ΣτΕ αναγνώρισε αναδρομικά μόνο τις περικοπές 11 μηνών, μεταξύ 10/6/2015 και 11/5/2016 και ενημερώνει ότι η κυβέρνηση ορίζει πως τυχόν αξιώσεις για περικοπές, δώρα, επικουρικές κ.λπ για το εν λόγω εντεκάμηνο, παραγράφονται. «Αν δεν είναι αυτό κλοπή, τότε τι είναι;» διερωτώνται.

«Ο πρωθυπουργός μας λέει το ποσό που θα δώσει η κυβέρνηση ‘αγγίζει τα όρια των δημοσιονομικών δυνατοτήτων του τόπου’ και ‘δεν υπάρχουν περιθώρια για την ικανοποίηση πρόσθετων αιτημάτων’» αναφέρουν και τον κατηγορούν ότι «προσπαθεί να ενεργοποιήσει αντιδραστικά αντανακλαστικά λέγοντας ότι οι συνταξιούχοι προστατεύθηκαν πλήρως την περίοδο της πανδημίας σε αντίθεση με εργαζόμενους».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back