Δεν αρέσει σε όλους η χάραξη του Ε65

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/07/2018, 19:27

Δεν είναι ικανοποιημένη η Συμμαχία Ηπειρωτών με τη χάραξη του Ε65 και τη σύνδεσή του με την Εγνατία στο Κηπουργείο. Η παράταξη τονίζει ότι «η λύση να πάει ο Ε65 στο Κηπουργειό Γρεβενών κι όχι στην Παναγιά Τρικάλων, όπως αρχικά σχεδιάστηκε, δεν εξυπηρετεί ισότιμα τις τρεις γειτνιάζουσες Περιφέρειες Θεσσαλίας, Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας, αδικεί την Ήπειρο καθώς επίσης και τα χωριά μεταξύ Καλαμπάκας – Παναγίας».

Ανάλογη άποψη έχει εκφράσει και ο πρώην υπουργός Υποδομών της ΝΔ Σταύρος Καλογιάννης, χρησιμοποιώντας ωστόσο λιγότερο… ψύχραιμες εκτιμήσεις, κάνοντας αναλογίες με την «εθνική ήττα» της συμφωνίας για το όνομα της πΓΔΜ.

Σύμφωνα με τη Συμμαχία Ηπειρωτών, η συγκεκριμένη χάραξη «θα επηρεάσει την αναπτυξιακή προοπτική της Ηπείρου» και συμπληρώνει ότι «στερηθήκαμε το δικαίωμα και τη δυνατότητα να εκφράσουμε γνώμη για το θέμα στο περιφερειακό συμβούλιο. Δεν μας συμπεριέλαβαν στους φορείς γνωμοδότησης περιβαλλοντικών όρων του έργου».

Καλεί την Περιφέρεια να συμμαχήσει «με τις γειτονικές κοινότητες των Θεσσαλών (Παναγιά, Κορυδαλλός, Τρυγόνα κ.α.), που αποκλείονται με την τελική χάραξη, να διεκδικήσουμε την αναβάθμιση του τμήματος  Μουργκάνι – Παναγιά – Εγνατία (Ε.Ο. Ιωάννινα – Τρίκαλα), ως συνέχεια του δρόμου Καλαμπάκα – Τρίκαλα – Λάρισα, με τα ίδια χαρακτηριστικά».




ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back