ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δέκα σημεία κριτικής από τα «Γιάννενα τώρα»

Εικόνα του άρθρου Δέκα σημεία κριτικής από τα «Γιάννενα τώρα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/09/2016, 15:11
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ιδιαίτερα κριτική απέναντι στη δημοτική αρχή εμφανίζεται η παράταξη «Γιάννενα τώρα», κάνοντας έναν απολογισμό των δύο ετών της δημαρχίας της. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η παράταξη με επικεφαλής τον Άρη Μπαρτζώκα, ο απολογισμός διετίας γίνεται επειδή η δημοτική αρχή… δεν έκανε και με αυτή την αφορμή, επικεντρώνει σε δέκα συγκεκριμένα ζητήματα. Όπως τα παραθέτει και με τα δικά της λόγια, είναι τα εξής:

«Εν συντομία παραθέτουμε μερικά από τα «επιτεύγματα» της Δημοτικής μας Αρχής τη διετία Σεπτέμβριος 2014 – Αύγουστος 2016:

1) Σκόπευε να δώσει άδεια σε ρυπογόνο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από καύση βιοαμάζας στα Μάρμαρα, παρά την ανάδειξη, από την Παράταξή μας, των προβλημάτων που θα δημιουργούσε και μόνο μετά τις κινητοποιήσεις των κατοίκων «ανέκρουσε πρύμναν».

2) Σκόπευε να δημοπρατήσει ενοικίαση 22 στρεμμάτων στην Ανατολή με τιμή εκκίνησης 1000 ευρώ το χρόνο και μόνο μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου από την Παράταξή μας, που το χαρακτήρισε «Βατοπέδι των Ιωαννίνων», αναγκάσθηκε να το διορθώσει σε 1000 ευρώ το μήνα.

3) Αδιαφορεί για το θέμα των προσφύγων, λέγοντας ότι δεν είναι θέμα του Δήμου, λες και ο Κατσικάς, στον οποίο είναι εγκατεστημένοι, ανήκει σε άλλο Δήμο.

4) Καθυστέρησε απίστευτα και συνεχίζει να καθυστερεί στην αποκατάσταση των οδοστρωμάτων των δρόμων της πόλης, το 90% των οποίων βρίσκεται στην ίδια κατάσταση όπως το 2014.

5) Συνεχίζει να υπόσχεται ότι κάποτε (πότε άραγε;) θα γίνει η περιβόητη πια συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την αναδιάρθρωση της ΔΕΥΑΙ. Για την τιμολογιακή πολιτική της όμως δεν λέει λέξη.

6) Δεν έκανε τίποτα με την αναδιοργάνωση της ΔΗΑΝΕΤΑΙ που χειρίζεται ακίνητα του Δήμου. Αλήθεια, ο Δήμος μας γνωρίζει τα λεπτομερή στοιχεία των ακινήτων τα οποία του ανήκουν; Έχει συγκεκριμένα σχέδια για την αξιοποίησή τους; Μάλλον όχι!

7) Δεν κάνει τίποτα για να λύσει τα νέα προβλήματα που προέκυψαν με την πεζοδρόμηση του κέντρου της πόλης παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες των συμπολιτών μας.

8) Ενισχύει το κυνοκομείο «με το σταγονόμετρο» τη στιγμή που τα αδέσποτα σκυλιά έχουν καταντήσει μάστιγα για την πόλη και το Πανεπιστήμιο.

9) Ενάμιση χρόνο μετά την πρώτη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, το Παπαζόγλειο εξακολουθεί να μην είναι έτοιμο για την εγκατάσταση της Αρχιτεκτονικής Σχολής.

10) Δεν έχει κάνει καμία πρόταση προς την Κυβέρνηση και την ΚΕΔΕ για την αναμόρφωση του Καλλικράτη και φοβούμαστε ότι όταν θα έρθουν οι αλλαγές θα βρεθούμε απροετοίμαστοι και προ εκπλήξεων».

Τα «Γιάννενα τώρα» επισημαίνουν ότι η επιλογή θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη και προσθέτουν ότι ακόμα, δεν έχουν γραφεία παράταξης. «Η δημοτική αρχή έχει αναπτύξει μια πλειάδα θεμάτων, έχει περιγράψει πολυποίκιλα σχέδια για τα κοινωνικά θέματα, για τα προβλήματα της καθημερινότητας, για την βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος στην περιοχή, για την αξιοποίηση των δημοτικών ακινήτων και για κάθε άλλη πτυχή της ζωής στο Δήμο μας. Στο τέλος όμως, υλοποίησε ελάχιστα κι αυτά καθυστερημένα ή αποτυχημένα ξοδεύοντας χρήματα, εργατοώρες και πόρους με μηδαμινή απόδοση» αναφέρει χαρακτηριστικά η παράταξη, υποσχόμενη «εποικοδομητική αντιπολίτευση» και στο εφεξής.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back