Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

ΔΕΘ: Σε εξέλιξη συγκεντρώσεις και πορείες

Εικόνα του άρθρου ΔΕΘ: Σε εξέλιξη συγκεντρώσεις και πορείες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/09/2021, 23:31
ΕΛΛΑΔΑ

Σε εξέλιξη βρίσκονται συγκεντρώσεις και πορείες συνδικάτων, υγειονομικών, αντιεμβολιαστών και μελών της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και κοντά στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο όπου μιλάει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Στην οδό Εγνατία, στο ύψος της Αριστοτέλους, μετά τις 6 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ, στην οποία συμμετείχαν, μεταξύ άλλων η ΠΟΕΔΗΝ, φοιτητές, υγειονομικοί, εργαζόμενοι στα Λιπάσματα Καβάλας, κ.α. και αυτή την ώρα η πορεία κινείται προς το Βελλίδειο. 

Σε μικρή απόσταση από το Βελλίδειο, στην πλατεία της ΧΑΝΘ, συγκεντρώθηκαν μέλη του ΠΑΜΕ, ενώ στους συγκεντρωθέντες μίλησε εκπρόσωπος των εργαζομένων στην εστίαση. 

Οι διαδηλωτές συγκρότησαν πορεία μέσω της οδού Αγγελάκη προς το κέντρο, ενώ στην κεφαλή της πορείας βρίσκεται ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Μερικά από τα αιτήματα των διαδηλωτών, που κρατούν πανό, σημαίες και φωνάζουν αντικυβερνητικά συνθήματα είναι περαιτέρω προσλήψεις στο χώρο της υγείας, αυξήσεις στους μισθούς, πάγωμα των ιδιωτικοποιήσεων, κ.α.


Επεισόδια

Επεισόδια σημειώθηκαν σε μικρή απόσταση από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο. Άτομα που συμμετείχαν στη συγκέντρωση και στην πορεία των αντιεμβολιαστών, άρχισαν να εκτοξεύουν κροτίδες, πέτρες και άλλα αντικείμενα στους αστυνομικούς που είχαν σχηματίσει φραγμό, στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου, στο ύψος του Δημαρχείου. 

Οι αστυνομικοί προκειμένου να εμποδίσουν τους διαδηλωτές να φθάσουν μέχρι Βελλίδειο έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου - λάμψης, ενώ εκτόξευσαν εναντίον τους και νερό με την αστυνομική αύρα. Τελικά κατάφεραν να τους απωθήσουν, ενώ αυτή την ώρα στην περιοχή σημειώνονται μικρής έκτασης επεισόδια.

Στο μεταξύ, εργαζόμενοι στον χώρο της Υγείας συγκεντρώθηκαν έξω από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο και μέσω της λεωφόρου . Καραμανλή κινήθηκαν προς το κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ μια ακόμα συγκέντρωση και πορεία πραγματοποιούν μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις σχημάτισαν από νωρίς το απόγευμα κλοιό γύρω από το Βελλίδειο και τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, μοτοσικλετιστές και άλλες δυνάμεις της αστυνομίας κινούνται πίσω από τις πορείες, ενώ στη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση συμμετέχει και ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back