ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023

Δ. Κουτσούμπας: «Χάνουν το μέτρημα των κερδών τους» οι εταιρίες

Εικόνα του άρθρου Δ. Κουτσούμπας: «Χάνουν το μέτρημα των κερδών τους» οι εταιρίες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/05/2023, 01:33
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023 - ΕΚΛΟΓΕΣ

Στο κλειστό της Λιμνοπούλας μίλησε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, την Πέμπτη 4/5 το απόγευμα.

Ο κ. Κουτσούμπας στην ομιλία του αναφέρθηκε τόσο σε θέματα κεντρικής πολιτικής αναφοράς, οσο και σε τοπικά.

Ξεκινώντας αντίστροφα, ο γ.γ. εξαπέλυσε επίθεση στις εταιρίες εμφιάλωσης, λέγοντας ότι «χάνουν το μέτρημα των κερδών τους» και ότι την ίδια στιγμή «περιοχές όπως το Πέραμα, η Κρύα, η Κατσικά, η Αμφιθέα και άλλες, βιώνουν τους καλοκαιρινούς μήνες συστηματικές διακοπές νερού. Τα Καρδαμίτσια και η Πεδινή κάθε χρόνο πλημμυρίζουν».

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ως αμέριστο υποστηρικτή της κερδοφορίας τους, ενώ αναφέρθηκε και στην «Δωδώνη», λέοντας ότι «λίγες μέρες μετά τα εγκαίνια της νέας παραγωγικής μονάδας από τον πρωθυπουργό, οι βιοπαλαιστές κτηνοτρόφοι είδαν και άλλη μείωση στην τιμή που πληρώνονται το γάλα».

Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε επίσης στην κατάσταση των δύο νοσοκομείων και έκανε ξεχωριστή αναφορά στην υπόθεση της Μονάδας Έγκαιρης Παρέμβασης στην Ψύχωση, αποδίδοντας ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ και στην περίοδο διακυβέρνησής του, για «ΜΚΟποίηση» δημοσίων δομών υγείας.

Όσο για τις εκλογές καθαυτές, ο κ. Κουτσούμπας στην πράξη επέκτεινε το σύνθημα του ΚΚΕ «μόνοι τους και όλοι μας», λέγοντας ότι «ο λαός τις μάχες του τις δίνει καλύτερα μαζί με το ΚΚΕ», κάνοντας ξεχωριστή αναφορά στο ΕΚ Ιωαννίνων.

Το «αλλά… αυτοί είναι» το κράτησε για τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «τέτοια φιντάνια ήταν από πάντα», ενώ τη ΝΔ, την κατηγόρησε ότι «θυμήθηκε μέχρι τις κλειστές τράπεζες του 2015, μπας και ξεχάσουμε ότι τώρα έχουμε 2023 και οι ανοιχτές τράπεζες κλείνουν σπίτια».

Τόνισε επίσης ότι «σε απλά ελληνικά, όποιος από δαύτους και με όποιον από δαύτους κυβερνήσει, οι ασθενείς θα συνεχίσουν να ξεπαραδιάζονται έμμεσα και άμεσα. Ανοίγει ο δρόμος για νοσήλια και επιπλέον πληρωμές για να ‘ξεφορτωθεί’ το κράτος τις περιττές δαπάνες από τον προϋπολογισμό».

Είπε επίσης το εξής: « Έχουμε από την αρχή ξεκαθαρίσει το δίλημμα περί σταθερότητας, δήθεν ακυβερνησίας που θέτουν η κυβέρνηση της ΝΔ και – με παραλλαγές – και οι άλλες δυνάμεις στον λαό, είναι εκβιαστικό και ψεύτικο. Γιατί η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ ακριβώς επειδή συμφωνούν στη βασική γραμμή πλεύσης, μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση, ίσως μαζί και με άλλους πρόθυμους και είναι δεδομένο ότι θα το κάνουν».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back