ΗΠΕΙΡΟΣ

Το δάσος Βαλανιδορράχης, το Δημόσιο και η αναψηλάφηση της δίκης

Εικόνα του άρθρου Το δάσος Βαλανιδορράχης, το Δημόσιο και η αναψηλάφηση της δίκης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/02/2022, 21:57
ΗΠΕΙΡΟΣ

«Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους αξιολογεί ότι τα υπάρχοντα στοιχεία που έχουν αυτή τη στιγμή διαθέσιμα, δεν μπορούν να θεμελιώσουν αίτηση αναψηλάφησης, κατά την πρόβλεψη του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και του άρθρου 544 του συγκεκριμένου νομικού πλαισίου»: Αυτή ήταν η απάντηση του υφυπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Κώτσηρα στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΜέΡΑ25 Κρίτωνα Αρσένη που συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή.

Η επίκαιρη ερώτηση αφορούσε το μείζον θέμα του δάσους της Βαλανιδορράχης στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας. Το μεγαλύτερο μέρος του δάσους της Βαλανιδορράχης ανήκει πια σε ιδιώτες και με δικαστικές αποφάσεις. Η επιτροπή αγώνα κατοίκων της περιοχής έχει αμφισβητήσει την κυριότητα των ιδιωτών και υποστηρίζει ότι το δάσος είναι Δημόσιο έχοντας συγκεντρώσει στοιχεία σχετικά με τη μη ύπαρξη τίτλων στο Τουρκικό Υποθηκοφυλακείο. Με βάση τα νέα στοιχεία που διαθέτει, ζητά αναψηλάφηση της υπόθεσης.

Ο κ. Αρσένης, με την επίκαιρη ερώτησή του, ζητούσε να μάθει αν προτίθεται το Δημόσιο να ασκήσει τα απαραίτητα ένδικα βοηθήματα και μέσα για την ακύρωση της δικαστικής απόφασης όπως και ποιες ενέργειες θα δρομολογήσει προκειμένου να επανακτήσει νομίμως την κυριότητα της έκτασης.

Η τελική απάντηση του υφυπουργού Δικαιοσύνης ήταν: «Εάν το Νομικό Συμβούλιο και η διοίκηση αξιολογήσει στα δεδομένα που υπάρχουν και ότι υπάρχει ανάγκη άσκησης περαιτέρω ενδίκων μέσων-βοηθημάτων, είναι στην κρίση της και από εκεί και πέρα θα αξιολογηθεί».

Σε δήλωσή του ο κ. Αρσένης, σημειώνει ότι η πολιτεία «οφείλει να επιδεικνύει ισχυρά αντανακλαστικά για τη διαφύλαξη της δημόσιας περιουσίας όταν υπάρχουν ενδείξεις ότι θίγεται το δημόσιο συμφέρον…».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back