ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΔΑΣ: «Κυβερνητικός αβανταδόρος ο δήμαρχος Ιωαννίνων»

Εικόνα του άρθρου ΔΑΣ: «Κυβερνητικός αβανταδόρος ο δήμαρχος Ιωαννίνων»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/03/2022, 11:00
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η παρουσία του δημάρχου Ιωαννίνων στην έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ και η δήλωσή του ότι «οι δήμαρχοι είναι όμηροι των συνδικάτων και των υπηρεσιών», προκάλεσε την αντίδραση της ΔΑΣ ΟΤΑ Ιωαννίνων.

Ο κ. Ελισάφ που δεν κάνει πρώτη φορά τέτοια δήλωση, κατηγορείται από τη ΔΑΣ ότι προσπαθεί να στοχοποιήσει τον σύλλογο εργαζόμενων στους ΟΤΑ. Η παράταξη σημειώνει: «Η πόλη γνωρίζει ότι το σωματείο των ΟΤΑ Ιωαννίνων ζητά προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε μια πόλη 17.000 ανέργων. Ζητά μείωση των ανταποδοτικών στην πόλη με τα υψηλότερα ανταποδοτικά σε όλη την ΒΔ Ελλάδα» κ.λπ.

Κατηγορεί τον κ. Ελισάφ ότι είναι «μπροστάρης στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής προκαλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει σε ακόμα μεγαλύτερη περιστολή δικαιωμάτων από αυτή που έφερε ο Νόμος Χατζηδάκη» και ότι, η δημοτική αρχή «ακολουθεί κατά γράμμα την πολιτική της απαγόρευσης προσλήψεων μόνιμου προσωπικού. Ο Δήμος Ιωαννιτών ηγείται στην προσπάθεια μετατροπής των Δήμων σε ελεγκτικούς μηχανισμούς που το μόνο που θα κάνουν θα είναι να διασφαλίζουν τους κανόνες ανταγωνισμού ανάμεσα στους επιχειρηματικούς ομίλους που θα λυμαίνονται κάθε έργο και κάθε υπηρεσία».

Τέλος, στο πιο επιθετικό –λεκτικά- σημείο της ανακοίνωσης, αναφέρει:

«Σε προωθημένο ρόλο αβανταδόρου της κυβέρνησης, της σημερινής ή και της αυριανής ο δήμαρχος Ιωαννίνων καλεί σε ακόμη μεγαλύτερη ένταση της επίθεσης τόσο στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα όσο και στην κατάργηση των υποστελεχομένων υπηρεσιών παρέχει ο Δήμος».

ΣΧΟΛΙΑ
ιωσήφ στάνιλ
ΜΑ ΈΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ στο βωμό μιας κατ επίφαση επαναστατικότητας δεν προχωράει τίποτα στον δήμο!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back