ΚΟΣΜΟΣ

Δανία: Άνδρας επιτέθηκε στην πρωθυπουργό στο κέντρο της Κοπεγχάγης

Εικόνα του άρθρου Δανία: Άνδρας επιτέθηκε στην πρωθυπουργό στο κέντρο της Κοπεγχάγης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/06/2024, 00:00
ΚΟΣΜΟΣ

Η πρωθυπουργός της Δανίας Μέττε Φρεντέρικσεν δήλωσε «σοκαρισμένη» μετά την επίθεση που δέχτηκε στο δρόμο στην Κοπεγχάγη, σύμφωνα με το γραφείο της.

Η επίθεση έλαβε χώρα σε μια πλατεία στο κέντρο της πόλης, όπου ένας άνδρας την πλησίασε και τη χτύπησε. Ο δράστης συνελήφθη.

Ο επικεφαλής της ΕΕ Σαρλ Μισέλ και η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα χαρακτήρισαν την επίθεση «αποτροπιαστική».

«Η πρωθυπουργός Μέττε Φρεντέρικσεν ξυλοκοπήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Kultorvet της Κοπεγχάγης από έναν άνδρα, ο οποίος στη συνέχεια συνελήφθη. Η πρωθυπουργός είναι σοκαρισμένη από το περιστατικό», ανέφερε το γραφείο του πρωθυπουργού σε ανακοίνωσή του χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η αστυνομία ανέφερε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X ότι συνέλαβε έναν άνδρα και διερευνά το περιστατικό, αλλά αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η επίθεση έρχεται δύο ημέρες πριν οι Δανοί προσέλθουν στις κάλπες για τις ευρωεκλογές. Πριν από τρεις εβδομάδες, ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίκο τραυματίστηκε σοβαρά σε απόπειρα δολοφονίας.

Με πληροφορίες από BBC, Reuters

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3