Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΔΑΚΕ υπέρ διοίκησης ΠΓΝΙ

Εικόνα του άρθρου ΔΑΚΕ υπέρ διοίκησης ΠΓΝΙ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/09/2021, 12:14
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Απαντώντας στην ανακοίνωση της ΕΑΠ ΠΓΝΙ, η ΔΑΚΕ, πλειοψηφούσα στο σύλλογο εργαζόμενων, κατηγορεί την παράταξη ότι «κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια» και «δεν λέει τίποτε».

Εντύπωση προκαλεί πάντως το γεγονός ότι η ΔΑΚΕ δεν απαντάει στις αιτιάσεις της παράταξης, αλλά τις προσπερνάει, λέγοντας περίπου ότι «τα ίδια έκαναν και οι προηγούμενοι» και επιγραμματικά ότι:

«Θα μπορούσαμε να απαξιώσουμε την κενή περιεχομένου ανακοίνωση της Ε.Α.Π., αν δεν προκαλούσε ταραχή στην τοπική κοινωνία, σε μια κρίσιμη καμπή της πανδημίας, και αν δεν έθετε σε αμφισβήτηση την λειτουργία δύο κομβικών τμημάτων, του Τ.Ε.Π. και της Ογκολογικής».

Η ΕΑΠ ωστόσο δεν αμφισβητεί τη λειτουργία των δύο τμημάτων, αλλά καταγγέλλει ότι γίνονται μετακινήσεις προσωπικού από τη διοίκηση, «εφεσιβάλλει» τα κριτήρια και τονίζει ότι εξαιτίας των μετακινήσεων κινδυνεύει η λειτουργία των τμημάτων.

Η ΔΑΚΕ στην ανακοίνωσή της πλέκει το εγκώμιο κλινικών, εργαζόμενων και κυρίως, της διοίκησης, την οποία υπερασπίζεται ως εξής:

«Η απαξίωση όμως του έργου Διοίκησης και της προσφοράς του συνόλου των Εργαζομένων που επιχειρεί η Ε.Α.Π. στην ανακοίνωσή της, παρουσιάζοντας στην κοινή γνώμη τα γεγονότα μέσα από το κομματικό της φακό, είναι τουλάχιστον αήθης και προκλητική».

Όσο για τις μετακινήσεις, η ΔΑΚΕ παραθέτει επιχειρήματα υπέρ της διοίκησης του νοσοκομείου, λέγοντας ότι «αποτελούν αποκλειστική ευθύνη της Διοίκησης, η οποία και λογοδοτεί για την αποτελεσματικότητα των επιλογών της. Όλοι μας κρινόμαστε από τα έργα μας».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back