ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΔΑΚΕ κατά ΠΑΜΕ στο Πανεπιστημιακό

Εικόνα του άρθρου ΔΑΚΕ κατά ΠΑΜΕ στο Πανεπιστημιακό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/09/2020, 11:21
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η πλειοψηφία του συλλόγου εργαζόμενων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων που πρόσκειται στη ΔΑΚΕ, «ελέγχει» το ΠΑΜΕ με ανακοίνωσή της, για μια σειρά ζητήματα, με αφορμή δηλώσεις μελών του.

Η παράταξη του ΠΑΜΕ είχε επιτεθεί στην πλειοψηφία του συλλόγου με αφορμή τη στάση που κράτησε στο αίτημα για τη λειτουργία του ΤΕΠ.

Ο πρόεδρος του συλλόγου και μέλος της ΔΑΚΕ Γιώργος Φλούδας, κατηγορεί το ΠΑΜΕ, όχι για τη στάση που κράτησε και την ουσία των καταγγελιών του, αλλά για… την κομματική πειθαρχία του.

Παίρνει κυβερνητική θέση, αμφισβητώντας ότι υπάρχουν ελλείψεις στα νοσοκομεία, αναφέροντας ότι  «οι καταγγελίες που ξεστομίζει μύριες… και στο ίδιο πάντα μοτίβο… ‘Τα Νοσοκομεία δεν έχουν γιατρούς, δεν έχουν νοσηλευτές, δεν έχουν κλίνες, δεν έχουν μάσκες, δεν έχουν φάρμακα, δεν έχουν στολές. Μόνο ασθενείς έχουν».

Ο κ. Φλούδας μάλιστα, αναφέρει ότι «το Π.Α.ΜΕ. διαθέτει ‘επαγγελματίες’ συνδικαλιστές υγειονομικούς. Πιο αριστερούς από τους αριστερούς. Και πιο συνδικαλιστές από υγειονομικούς. Κάποιοι από αυτούς είναι τόσο ενεργοί στα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, σε σημείο που αναρωτιέται κανείς αν προλαβαίνουν να ασκούν το υγειονομικό τους λειτούργημα στο νοσοκομείο από το οποίο αμείβονται…».

Ο ίδιος βέβαια, ειδικά κατά την περίοδο της καραντίνας, λειτούργησε ως άτυπος εκπρόσωπος της 6ης ΥΠΕ, ανακοινώνοντας και… κρούσματα και είναι συνδικαλιστής για πάρα πολλά χρόνια, αρκετά από τα οποία θητεύει στην ίδια θέση, του προέδρου του συλλόγου.

Όσο για το αίτημα του κλάδου για ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, ο πρόεδρος του συλλόγου λέει ότι «δεν είναι ώρα» για τέτοιες διεκδικήσεις:

«Όταν κοπάσει η πανδημία και ο τομέας των Υπηρεσιών Υγείας και ιδιαίτερα τα νοσοκομεία επιστρέψουν σε μια όσο το δυνατόν ομαλότερη λειτουργία, τότε εμείς και θα προβάλουμε και θα διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων Υγειονομικών (όπως την ένταξη τους στα Βαρέα & Ανθυγιεινά) αλλά και θα αποκαλύψουμε τον ρόλο που διαδραμάτισε ο καθένας μας, εν καιρώ κρίσης».

Επίσης, κατηγορεί μαζί με το ΠΑΜΕ κατηγορεί και τους «αριστερούς και αριστερίζοντες» συνοδοιπόρους, καθώς και την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο νοσοκομείο, ότι «τους έστελναν κατηγορούμενους στο Τμήμα Προστασίας του Δημοκρατικού Πολιτεύματος της Κρατικής Ασφάλειας, ως επικίνδυνους για το πολίτευμα της χώρας» και ότι εκκρεμούν δίκες για κινητοποιήσεις.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back