ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια προαναγγελθείσα προσφυγή λόγω Τ. Καλογιάννη

Εικόνα του άρθρου Μια προαναγγελθείσα προσφυγή λόγω Τ. Καλογιάννη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/04/2024, 14:11
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Για αύριο Μεγάλη Τετάρτη, έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσει ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Ηπείρου για την εκλογή προέδρου, αντιπροέδρου και εκτελεστικής επιτροπής.

Οι εκλογικές διαδικασίες πήγαν πίσω λόγω δύο προσφυγών στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ακύρωσε την εκλογή αντιπροσώπων του Δήμου Ιωαννιτών, με αποτέλεσμα να επαναληφθεί η διαδικασία την περασμένη εβδομάδα.

Ωστόσο, μια νέα προσφυγή αναμένεται. Η παράταξη «Γιάννενα. Νέα Εποχή» με επικεφαλής τον Δημήτρη Παπαγεωργίου, όπως είχε αφήσει να εννοηθεί και στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κάνει γνωστό ότι θα προσφύγει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας ζητώντας την ακύρωση της απόφασης- εκλογής από το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων.

Η παράταξη του κ. Παπαγεωργίου επιμένει ότι η παράταξη της πλειοψηφίας δεν μπορεί να εκλέξει ως αντιπρόσωπο της την επικεφαλής της παράταξης «Ιωάννινα_2023» Τατιάνα Καλογιάννη. Σε πολιτικό επίπεδο, η παράταξη αναφέρει ότι η δημοτική αρχή Θωμά Μπέγκα «εξοφλεί προεκλογικά γραμμάτια» προς την παράταξη της κας Καλογιάννη.

Προσθέτει δε ότι η άποψή της είναι πως ο ΦοΔΣΑ πρέπει να έχει μια πορεία με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών και όχι εκείνων «που αναζητούν ένα μικρό ή μεγαλύτερο κομμάτι εξουσίας» και πως η διοίκηση «δεν μπορεί να είναι αποτέλεσμα περίεργων συμφωνιών και παραπολιτικού παρασκηνίου».

Την προεδρία του ΦοΔΣΑ διεκδικούν ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος (η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας είναι η μόνη στην Ήπειρο που δεν έχει εντός των ορίων της ΧΥΤΥ ενώ ο σταθμός μεταφόρτωσης Πρέβεζας δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη) και ο δήμαρχος Ζηρού Γιώργος Ζυγούρης. Για την αντιπροεδρία, φέρεται ότι θα είναι υποψήφιοι ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων και πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Μάκης Χρυσοστόμου και η κα Καλογιάννη.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back