ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Creative@Hubs: Σύγχρονα ενθυμήματα από την Ήπειρο

Εικόνα του άρθρου Creative@Hubs: Σύγχρονα ενθυμήματα από την Ήπειρο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/12/2022, 17:33
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το διασυνοριακό πρόγραμμα Interreg V-A Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020 χρηματοδοτεί ένα άλλο ευρωπαϊκό έργο με εταίρο και την Περιφέρεια Ηπείρου. Πρόκειται για το έργο Creative@Hubs (Holistic networking of creative industries via hubs), για το οποίο θα γίνει ενημέρωση στις 8 Δεκεμβρίου, στις 17:30, στον πολιτιστικό πολιυχώρο «Δημ. Χατζής» στα Γιάννενα.

Στην εκδήλωση, η Περιφέρεια, σε συνεργασία με τα μέλη του δημιουργικού κόμβου που δημιουργήθηκε με την επιστημονική καθοδήγηση της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα παρουσιάσει την πορεία του έργου.

Το έργο έχει ως γενική στόχευση την έρευνα, την ανάλυση, την ανάπτυξη και την αξιοποίηση Τοπικών Παραδοσιακών Δημιουργικών Βιομηχανιών, ενώ στην περίπτωση της Περιφέρειας Ηπείρου, ο στόχος του έργου είναι η παραγωγή σύγχρονων ενθυμημάτων υψηλής αισθητικής.

Κατά την εκδήλωση, η ομάδα χειροτεχνών, καλλιτεχνών και φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών θα δείξει τα καλλιτεχνικά αντικείμενα που έχει δημιουργήσει κατά τη διάρκεια του έργου. Σε αυτήν θα παραστούν ενδιαφερόμενοι από τον χώρο της Δημιουργικής Βιομηχανίας και μέλη από τους Δημιουργικούς Κόμβους (Hub) της Ηπείρου, της Δυτικής Ελλάδος, των Ιονίων Νήσων και της Απουλίας από την πλευρά της Ιταλίας και με τη συμμετοχή των Hub Managers του Έργου και των Project Managers του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, του Επιμελητηρίου Αχαΐας, του Επιμελητηρίου Ηλείας, της Περιφέρειας Ηπείρου και της Περιφέρειας Απουλίας.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω YouTube.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back