Λυκ πίσω
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Covid-19: Τα μέτρα στην Κακαβιά και η επιχειρηματικότητα

Εικόνα του άρθρου Covid-19: Τα μέτρα στην Κακαβιά και η επιχειρηματικότητα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/08/2020, 16:34
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μπορεί τα αντι-κοροναϊκά μέτρα στον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς να άργησαν, αλλά το Επιμελητήριο Ιωαννίνων έρχεται να αναδείξει κάποιες πτυχές των περιοριστικών μέτρων και των επιπτώσεών τους στην επιχειρηματικότητα, και δη στον κλάδο των μεταφορών. με επιστολές του προς τα αρμόδια υπουργεία.

Το Επιμελητήριο, αν και, όπως αναφέρει, κατανοεί αρκετά από τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν, εκτιμά ότι δημιουργεί μεγάλη οικονομική ζημία σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται και στην Αλβανία με τη μεταφορά εμπορευμάτων και πρώτων υλών. Ζητά μάλιστα οι εργαζόμενοι σε αυτές τις επιχειρήσεις να εξαιρεθούν άμεσα από τα μέτρα (τεστ, 750 διελεύσεις ανά ημέρα, 7ημερη καραντίνα).

«Δεν είναι δυνατόν ελληνική εταιρία που εξάγει εμπορεύματα σε αλβανική ή σε θυγατρική της στην Αλβανία να λειτουργήσει, τη στιγμή που το ελληνικό φορτηγό δεν μπορεί να επιστρέψει πίσω μετά τη παράδοση του φορτίου στην Ελλάδα λόγω υποβολής του εργαζόμενου σε τεστ covid-19 το οποίο είναι άγνωστο πού θα πραγματοποιηθεί, σε ποια πόλη της Αλβανίας και τέλος ο εργαζόμενος να υποβληθεί και στη βάσανο για σειρά εισόδου αφού και για αυτόν ισχύει ο περιορισμός των 750 ατόμων ανά ημέρα» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Επισημαίνει δε ότι στην περίπτωση των αλβανικών εταιριών που εισάγουν καθημερινά από τη χώρα μας εμπορεύματα καθώς και πρώτες ύλες «αντιλαμβάνεστε και εσείς ότι το κόστος της οικονομικής ζημιάς λόγω μη εξαίρεσής τους από τα περιοριστικά μέτρα θα είναι πολύ μεγάλο και ανυπολόγιστο και για την ελληνική οικονομία» όπως αναφέρεται στις επιστολές προς τα υπουργεία.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτρης Δημητρίου ζητά από τα υπουργεία να μεριμνήσουν για την επίλυση των ζητημάτων ώστε και η επιχειρηματικότητα να αντέξει αλλά και οι εργαζόμενοι «να μπορέσουν να επιβιώσουν σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον το οποίο έχουν περιέλθει οι οικογένειές τους».  

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back