ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Café DADA» στη Δημοτική Πινακοθήκη

Εικόνα του άρθρου «Café DADA» στη Δημοτική Πινακοθήκη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/09/2018, 20:29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η συνεργασία της Δημοτικής Πινακοθήκης Ιωαννίνων με την πρεσβεία της Τσέχικης Δημοκρατίας στην Ελλάδα συνεχίζεται. Μετά την περσινή έκθεση φωτογραφίας του Jindřich Štreit, η γιαννιώτικη Πινακοθήκη θα φιλοξενήσει έκθεση έργων χαρακτικής του Jiří Slíva με τίτλο «Café DADA» από 19 Σεπτεμβρίου έως 19 Οκτωβρίου. 

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου, στις 19:00, παρουσία του καλλιτέχνη και του πρέσβη της Τσέχικης Δημοκρατίας. Στην τελετή των εγκαινίων θα προβληθεί και η τσέχικη ταινία «Θεωρία της Τίγρης».

Ο Jiří Slíva, γεννημένος το 1947 στο Πίλσεν της Τσεχίας, ζει και εργάζεται στην Πράγα. Ασχολείται με τη χαρακτική, τη γελοιογραφία και την εικονογράφηση. Έχει εκδώσει βιβλία με χιουμοριστικά σχέδια και γελοιογραφίες στην Τσεχία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ελβετία και στις ΗΠΑ. Σκίτσα του έχουν δημοσιευτεί στον τσεχικό και στον διεθνή Τύπο. 

Στην έκθεση «Café DADA», ο καλλιτέχνης θα παρουσιάσει 33 χαρακτικά έργα της τελευταίας εικοσαετίας. Πρόκειται κυρίως για έγχρωμες λιθογραφίες και κάποιες οξυγραφίες, που αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα της τέχνης του.
Ο Slíva εμπνέεται, μεταξύ άλλων, από το καλλιτεχνικό κίνημα του ντανταϊσμού, που γεννήθηκε ως αντίδραση στον παραλογισμό της βαρβαρότητας του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου το 1916 στη Ζυρίχη.


Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: Δευτέρα-Πέμπτη: 8π.μ.-3 μ.μ., Παρασκευή: 8π.μ.-9μ.μ., Κυριακή: 10π.μ.-1μ.μ. & 6-9μ.μ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back