Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Βωβούσα: Το ιστορικό νεροπρίονο ξανά σε λειτουργία

Εικόνα του άρθρου Βωβούσα: Το ιστορικό νεροπρίονο ξανά σε λειτουργία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/07/2020, 16:43
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Το Φεστιβάλ Βωβούσας, γεννήθηκε, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε πάνω σε μία ιδέα: την προστασία και τη βιωσιμότητα του περιβάλλοντος της Βόρειας Πίνδου» αναφέρουν οι διοργανωτές. Και μέσα σε αυτό το πλαίσιο, το Σάββατο 1 Αυγούστου, από το πρωί μέχρι το βράδυ, στη Βωβούσα, θα παρουσιάσουν τρεις περιβαλλοντικές δράσεις.

10:00-13:00
Η διεπιστημονική συλλογικότητα «Mπουλούκι» που ασχολείται με τη μελέτη των παραδοσιακών τεχνικών δόμησης και τα ζητήματα προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς επανέρχεται στη Βωβούσα και δίνει ζωή στο νεροπρίονο.

Μετά από πολλά χρόνια, το ιστορικό νεροπρίονο θα τεθεί σε λειτουργία με τη συνδρομή του πολύπειρου μάστορα Αλέκου Δρούγια. « Η μεγαλειώδης κατασκευή που αποσυναρμολογούσαν και ξανάστηναν οι υλοτόμοι της περιοχής ανάλογα με το σημείο στο οποίο εργάζονταν για να κόβουν τους κορμούς, αποτελεί ένα επίτευγμα του πολυμήχανου μαστορικού πνεύματος που συνδυάζει την τεχνολογία με τη δύναμη της φύσης. Με μικρές επιδιορθώσεις και τη δύναμη του Αώου, η μηχανή θα λειτουργήσει ξανά την πρώτη μέρα του Αυγούστου» τονίζεται.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλους και όλες ανεξαρτήτου ηλικίας ή μορφωτικού επιπέδου.


19:00-21:00

-Η Βασιλική Κατή, αναπληρώτρια καθηγήτρια του Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών & Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα αναλύσει τo τρίπτυχο βιοποικιλότητα-δρόμοι-αιολικά με φόντο τα Ελληνικά βουνά.

-Ο Στέφανος Λεβίδης, μέλος του ερευνητικού κέντρου Forensic Architecture (FA) με έδρα το πανεπιστήμιο Goldsmiths του Λονδίνου, θα παρουσιάσει τη δουλειά της ομάδας, με έμφαση στην ερευνητική ενότητα Centre for Contemporary Nature, που εστιάζει στις αλληλεπιδράσεις της κρατικής βίας με το φυσικό περιβάλλον.


Περισσότερα: https://bit.ly/2CTdACj

* Για την ασφάλεια όλων, θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back