ΚΟΣΜΟΣ

Βρυξέλλες: Επίθεση με μαχαίρι σε στρατιώτες

Εικόνα του άρθρου Βρυξέλλες: Επίθεση με μαχαίρι σε στρατιώτες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/08/2017, 14:18
ΚΟΣΜΟΣ

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε αφού επιτέθηκε, αργά το βράδυ της Παρασκευής, σε δύο στρατιώτες με ένα μαχαίρι στο κέντρο των Βρυξελλών.

Ο επιτιθέμενος, ηλικίας 30 ετών, τραυματίστηκε στο δρόμο, αλλά αργότερα πέθανε στο νοσοκομείο. Ένας από τους στρατιώτες τραυματίστηκε στο πρόσωπο και ο άλλος στο χέρι.

Η επίθεση έγινε στη λεωφόρο Εμίλ Ζακμέν στις Βρυξέλλες. Ο δρόμος παραμένει κλειστός από την αστυνομία και το στρατό που έσπευσαν στην περιοχή.

Σύμφωνα τη βελγική ομοσπονδιακή εισαγγελία ο άνδρας δεν είναι «δεν είναι γνωστός για τρομοκρατικές ενέργειες», αλλά φώναξε δύο φορές «Αλλάχου Άκμπαρ», χαρακτηρίζοντας παράλληλα  την επίθεση ως «τρομοκρατική ενέργεια».

Η παρουσία των στρατιωτικών είναι έντονη στους δρόμους της βελγικής πρωτεύουσας λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων όπου έχουν στοιχήσει τη ζωή σε περισσότερους από 30 ανθρώπους πέρυσι.


ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΑΝΑΚΤΟΡΑ ΤΟΥ ΜΠΑΚΙΓΧΑΜ

Στο μεταξύ δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά στα χέρια όταν άνδρας τους επιτέθηκε με μαχαίρι κοντά στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, στο Λονδίνο, σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία.

Ένας άνδρας συνελήφθη για το περιστατικό, με τις αρχές να αποκλείουν την περιοχή.

Σύμφωνα με το BBC, η αστυνομία δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς για να αποφανθεί αν ήταν τρομοκρατική ή όχι ενέργεια.

Οι αξιωματικοί παραμένουν στη θέση τους και οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back