Oikonomou pisoi
ΚΟΣΜΟΣ

Λονδίνο: Μια νεκρή και πέντε τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι

Εικόνα του άρθρου Λονδίνο: Μια νεκρή και πέντε τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/08/2016, 14:50
ΚΟΣΜΟΣ

Στη σύλληψη ενός νεαρού άνδρα Νορβηγικής υπηκοότητας και σομαλικής καταγωγής προχώρησε η βρετανική αστυνομία μετά την επίθεση με μαχαίρι που κόστισε τη ζωή σε μια γυναίκα στο κεντρικό Λονδίνο.

Το θύμα ηλικίας 60 ετών ήταν Αμερικανίδα ενώ οι πέντε τραυματίες ήταν από τέσσερις χώρες: ΗΠΑ, Αυστραλία, Ισραήλ και Βρετανία.

Ο 19χρονος συνελήφθη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης τραυματίστηκαν τέσσερις γυναίκες και ένας άνδρας. Η αστυνομία θεωρεί σημαντική παράμετρο την κατάσταση της ψυχικής υγείας του συλληφθέντος και δεν κάνει λόγο για τρομοκρατία.

Σύμφωνα με την πρεσβεία της Νορβηγίας στο Λονδίνο, ο συλληφθείς μετανάστευσε από τη Νορβηγία στη βρετανική πρωτεύουσα σε ηλικία 5 ετών.


Μια γυναίκα σκοτώθηκε και τουλάχιστον 6 άνθρωποι τραυματίστηκαν από επίθεση με μαχαίρι στο κέντρο του Λονδίνου.

Ένοπλοι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 19χρονο στην πλατεία Ράσελ, μετά την επίθεση που έκανε εναντίον 60χρονης γυναίκας, η οποία υπέκυψε στα τραύματά της, στο σημείο της επίθεσης και σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης δήλωσαν ότι χειρίζονται την υπόθεση ως «ενδεχόμενη τρομοκρατική ενέργεια».

«Οι αρχικές ενδείξεις καταδεικνύουν ότι η ψυχική υγεία είναι ένας σημαντικός παράγοντας σε αυτήν την υπόθεση, και αυτό αποτελεί ένα μεγάλο πεδίο της έρευνας. Φυσικά όμως σε αυτό το στάδιο πρέπει να κρατήσουμε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με το κίνητρο και κατά συνέπεια η τρομοκρατία ως κίνητρο παραμένει, αλλά ακόμα συνεχίζονται οι έρευνες» δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η επίθεση σημειώθηκε λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των αρχών ότι ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας στη βρετανική πρωτεύουσα.

Το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής παραμένει υψηλό για το Λονδίνο, όπου στο εξής θα περιπολούν επιπλέον 600 ένοπλοι αστυνομικοί, σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί και το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Στην πλειοψηφία τους οι αστυνομικοί του Λονδίνου δεν φέρουν πυροβόλα όπλα. Όμως το ενδεχόμενο ένοπλης επίθεσης, καθιστά πλέον επιτακτική την ανάγκη να είναι εξοπλισμένοι κατάλληλα για να καταφέρουν να αντιμετωπίσουν την οποιαδήποτε απειλή.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back